IMG_0069kopie

Ik ben weer voorzichtig begonnen met wandelen. Na drie weken complete wandelrust loop ik 1 x per week een kilometer of 5 in een heel rustig tempo. Dat gaat godzijdank goed. Tijdens en na het wandelen voel ik bijna geen pijn meer. Hoezee!

Nu een goed plan van aanpak maken voor de komende tijd ik moet er niet aan denken dat die pees weer gaat irriteren.

Ik heb er geen huisarts of fysio voor bezocht, wel las ik wat artikelen op internet en zag ik filmpjes op Youtube. Het heeft gewerkt, er zijn fysiotherapeuten die filmpjes hebben gemaakt waarbij je ziet welke oefeningen je moet/kan doen.

Op de foto zie je daar links een takkie, Ha!! mijn vriend die altijd in mijn schaduw zit, maar hem bedoel ik niet maar de linkervoet die in de Achillotrain gewikkeld zit. Het heeft me +/- 80,– euro gekost en het geld was het méér dan waard.

Bij een aantal van jullie heb ik wel eens iets gelezen over ‘wandelen’ hoe is het daarmee? lopen jullie nog?

11 Comments

 • nsvm78
  3 jaar ago

  Wandel zelden, maar hardlopen wel. Meestal 1 keer per week op de loopband op de sportavond in de sportschool met de buurvrouw. Daarnaast soms nog 1 a 2 keer buiten een rondje rennen. Maar dat is sinds december erg schaars wegens niet fit, hoesten, oorontsteking en ga nog maar even door. Maar ik ben nu begonnen met een hardloopclinic van 7 weken waarbij er 1 gezamelijke training is in de week en 2 huiswerkopdrachten, zo geef ik het weer een boost en hopelijk blijft het daarna weer (met het voorjaar in zicht) makkelijker vol te houden. Fijn dat jij weer pijnvrij je rondje kunt doen.

 • 3 jaar ago

  Zodra het ’s avonds weer tot een uurtje of 8 ligt, dan is het weer de bedoeling om aan de wandel te gaan met mijn nichtje. Nu alleen in de weekenden bij goed weer. Het is alleen balen dat ik een ontsteking in mijn knie heb zitten die dan meestal weer opspeelt…

 • 3 jaar ago

  Na de bevalling schijnen je spieren ook slapper te zijn…dan ben je ook wat blessuregevoelig lijkt me. Tandje minder kan vast geen kwaad 🙂

 • 3 jaar ago

  Oh pff, nu ik dit zo lees ben ik ineens bang dat ik misschien wat te enthousiast weer begonnen ben met lopen/bewegen na de bevalling. Ik loop elke avond te klagen over een lijf wat van boven tot onder aan alle kanten pijn doet…. Oeps… Kijken of het een tandje minder kan. Hoop dat pijn bij jou weg blijft!

 • 3 jaar ago

  Mooi! Je kunt weer aan de wandel! 🙂 (en ja, moet ik ook meer gaan doen… ;-))

 • Regina
  3 jaar ago

  Ik maak iedere dag een lange wandeling met de hond. Hij is het gewend dat ik lang met hem wandel en een korte wandeling pikt hij echt niet meer 🙂 Dus op dat gebied is een hond wel handig. Jij bent iig goed bezig!

 • 3 jaar ago

  Op het moment op een lager pitje dan ik wil. Vanwege pijn aan de heup, snotverkouden, een Vlam met zijn hernia, kutweer. Ergo: op naar het voorjaar en dan ga ik weer vaker op pad dan die 1,5 keer per week van de laatste maanden.

 • 3 jaar ago

  Die regen!! Daar baal ik zo van als ik onderweg ben.

 • 3 jaar ago

  Op vakantie lopen we veel en vaak. Hier thuis maken we alleen maar plannen 🙂

 • 3 jaar ago

  Ja hoor, ik wandel nog meerdere keren per week. Nu met dat grijze natte weer minder maar als de lente zo meteen echt begint ben ik van plan weer meerdere keren per week te gaan wandelen.

 • onnemeis
  3 jaar ago

  Ik wandel graag, doe het alleen nog niet zo frequent als ik zou willen. Ook wat blessureleed en een dipje hier en druk daar. Wie weet morgen weer.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: