Afscheid

Vanmiddag had ik met de peuter juf het afrondende gesprek over mijn peutertje.
Een waslijst aan vragen was al door haar ingevuld, en alles was oké. Volgens haar is mijn peuter een aardig jongetje die zich onopvallend gedraagt maar daarentegen ook vrolijk is en altijd lacht. Ze vond het wel jammer dat hij weg gaat maar wenst hem natuurlijk ook een fijne basisschooltijd toe. Er is wel een klein aandachtspuntje: we moeten oppassen dat hij niet vergeten wordt. Aangezien hij niet om aandacht vraagt en prettig alleen kan spelen kan het zijn dat hij over het hoofd wordt gezien.

Sommige kinderen schreeuwen om aandacht of hebben overal hulp bij nodig; hij niet. Het is mij afgelopen zomer ook wel opgevallen bij het buiten spelen. Hij is continu in de weer met van alles en is met geen stok naar binnen te krijgen. Geen tijd om te plassen of te eten, nee hij was druk met spelen. De buurtkinderen van dezelfde leeftijd staan nog wel eens janken op straat of gillen meedogenloos als er iets wordt gepakt waar zij mee willen spelen. Mijn peuter niet. Die gilt niet om anderen te overbluffen en hij slaat en jankt ook niet te pas en te onpas.

Hij voegt zich makkelijk en geeft speelgoed ook snel weer af als er een drama lijkt te ontstaan. Een aantal keren heb ik wel gezien dat er op hem werd ingehakt door buurmeisje E. dan rende ik naar buiten waar ik hem onder haar hamerende handjes vandaan trok en haar dan streng toesprak.
Hij bleef kalm en rustig en speelde gewoon verder. Geen drama. Niks van dat alles.

Voor de eerste schooldag heb ik (bijna) alles voor elkaar. Een doppler mét naamsticker en een handige brooddoos, een tasje om alles in te vervoeren had ik al. Het enige wat ik nog moet doen is een pasfoto zien te regelen, die wordt op zijn stoeltje geplakt zodat voor iedereen duidelijk van wie die stoel is.

Maandag is zijn officiële afscheid en ik ben daar niet bij. Ten tijde van de feestelijkheden zit ik in een taxi op weg naar huis. Ik heb therapie en dat lijkt me een goede keuze. Ik ben namelijk niet zo goed in afscheid nemen.

1 Comment

  • 4 jaar ago

    Mooi beschreven! Geweldig mooie ‘omschrijving’ van B. ook, die je meekreeg van de psz-juf. Trots!
    Hij gaat zijn plek op school zeker vinden – en jij de jouwe (daaromheen) ook.

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: