Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Beter een goede buur…

B

Volgens mij woon ik in de leukste straat van Nederland. Kan bijna niet anders, why?
Het is een lief klein propperig doodlopend straatje in de binnenstad van een durp/stadje.
Alle mensen in de straat hebben op wat voor manier contact met elkaar.
Er zijn vriendschappen ontstaan tussen de vrouwen en de mannen klussen bij elkaar. Het lijkt net een grote happy familie. Voordeel van deze mensen is, je spreekt ze niet iedere dag, maar als je je spreekt dan is het ook goed en gezellig. En er wordt ook ongeveer 1x per jaar ‘iets’ georganiseerd. De vorige jaren was het een BBQ en dit jaar was het een stamppotbuffet. En geloof me, alles wordt uit de kast gehaald. De buurmannen hebben de partytent opgezet en terrasverwarmers geplaatst. Een paar zangvogels hadden de gitaren meegenomen. En zo ontstond er een hele gezellige avond en nacht. Natuurlijk deden wij er niet aan mee…de reden laat zich raden. Maar ik heb wel wat blikken geworpen op het feestgedruis en lag ook lang wakker van de buurmannen die onder invloed van de nodige alcohol gemeenschappelijk zaten te brallen cq. zingen.

Natuurlijk hebben alle kinderen ook contact met elkaar. Nu is het wel zo dat de kids boven de 10 niet echt samen spelen. Alles onder de tien wel. En de meesten zien nu al uit naar de zomer omdat er een klein babygolfje was waaruit mijn dreumes ook is geboren en komende zomer kunnen de dreumesjes samen buiten spelen.

Nu zijn er een paar meisjes +/- 10 die een buurtkrantje maken. Ze komen zo af en toe even aan de deur om te vragen of er wat nieuws is onder de zon. Zo ja, dan wordt dat allemaal genoteerd en dan kun je ervan verzekerd zijn dat het in de (buurt) krant komt.

Gisteren ontving ik weer de buurtkrant. Ik denk dat dit nu de 3e editie is. En het wordt iedere keer weer mooier én proffesioneler. Kijk hier, een foto.

 

De tweede pagina was een fotocollage van het stamppotbuffet wat ik niet kan publiceren omdat de buren erop staan. En het laatste blad was een:
Jawel, een kleurplaat waar je een prijsje mee kunt winnen.

Mijn dreumes doet deze keer ook mee met de kleurwedstrijd

Dit alles is toch schattig en leuk, niet?
Woon jij ook in een leuke buurt? en zo ja, vertel eens wat jouw buurt zo leuk maakt!

12 reacties

Geef een reactie

  • Soms lijkt het er ook op dat je verdraagzamer word als je goed contact hebt met de buren. Het enige wat mij hier irriteert is de niet-opgeruimde-hondekak van de honden hier verderop. Soms ligt de drol precies bij de voordeur. Bah!

  • Leuk zo’n buurt! Altijd gezellig om een goed contact met de buurt te hebben! Waar ik woon is het ook gezellig, maar is iedereen wel wat meer op zichzelf. Maar ook dat heeft zn charmes.

  • Hier ook fijne buren. Met een aantal van hen hebben we vriendschappen gesloten. Met de rest is het ook prima buren zijn. We doen af en toe dingen samen (barbecue, paaseieren zoeken) en het allerfijnste vind ik dat er altijd mensen zijn om lief en leed mee te delen en als de nood hoog is, is er hulp. Dat was niet altijd zo, we hebben elkaar de laatste twee jaar pas beter leren kennen. Maar aangenaam, absoluut. We delen een mandelig straatje tussen de woningen in en daar spelen altijd kinderen. De voordeur is alleen voor de post ;-).

  • hier idem! altijd wel iemand aanweizg voor een paar helpende handen, altijd een speelplek, altijd kinderen en met mooi weer heel vaak bbq. gezellig en heel handig in deze fase van kleine kindjes hebben.

  • Ik woon ook in een fijn buurtje. Waarom? Iedereen laat elkaar vrij, maar staat ook voor elkaar klaar. We betrokken allemaal (met 10 huishoudens) deze nieuwe huizen een jaar of 5 geleden. We hebben al aardig wat nieuwe aanwas erbij en dat speelt allemaal lekker buiten in het straatje en loopt bij elkaar binnen. Maar ook bij verdrietige momenten staan we er voor elkaar. We vangen kinderen op waar nodig, gaan mee naar uitvaarten. Eens per jaar een feestje in het straatje voor jong en oud. Kortom fijn om te wonen.

  • Leuk is dat, zo’n buurt. Zeker voor kleine kindjes, gewoon buiten spelen met kinderen je zomaar spontaan tegenkomt in plaats van afspraakjes maken en er dan heengereden en opgehaald moeten worden…

Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: