Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Brief

B

Donderdag viel er een dikke envelop op de deurmat. Aan het logo zag ik dat hij van het ziekenhuis kwam en op het moment dat ik hem opraapte bedacht ik me dat daar de uitslag van de onderzoeken wel eens in kon zitten.

En dat was ook zo. Heel veel terminologie die werd gebruikt was abracadabra voor me. Met hulp van ‘Siri” lukte het om delen ervan te ontcijferen. Ook las ik de brief een aantal keren door, want de lappen tekst bleven niet hangen.

Wat ik al vermoedde was dat de diagnose PTSS niet goed aansluit. Er worden dingen genoemd die ik nog niet kan plaatsen, hopelijk kan shrink wat helderheid brengen. Voor mijn gevoel staat alles op de kop. Want als je altijd hebt gedacht dat je iets had, en dat blijkt het niet te zijn en het wordt vervolgens heel iets anders, dan is dat best raar, toch?

Ik vond het erg confronterend hoe het onderzoek onder woorden was gebracht. Die zes pagina’s geven heel duidelijk weer hoe ik denk, hoe ik me voel, hoe ik omga met zaken. Ik las niets nieuws, maar het was raar om het zo op papier te zien. De rode lijn die ik alleen bespreek met shrink en peut is nu ook bij bekend bij mijn huisarts en gaat straks ook mee naar de GGZ-instelling.

Dat vind ik niet leuk.

Want het is zo ongelooflijk persoonlijk. Er staat niet dat ik groen leuker vind dat rood ofzo….er staan pittige dingen…en die dingen houd je liever voor jezelf.

Tenzij je in de situatie zit zoals ik en volledig bent vastgelopen. Dat je er alleen niet meer uit komt en dat daar mensen over mee moeten gaan denken.

Dat is eigenlijk echt gewoon ontzettend kut.

 

8 reacties

Geef een reactie

  • Jeetje, wat een eerlijk en oprechte en bijzondere blog vind ik dit.. het raakt me, je hebt het echt heel puur verwoord en daar heb ik respect voor. Sterkte

  • Het is niet alleen ontzettend kut. Het is ook ongelofelijk dapper van je. Je eigen geschiedenis op een rij zetten en die durven te delen met anderen omdat je daar uiteindelijk bij gebaat bent.
    Lieve groet

  • Ik kan me voorstellen dat je het heftig vindt, het is ook niet niks. Ik hoop dat het je helpt om te herinneren dat iedere hulpverlener zwijgplicht heeft en jouw verhaal niet thuis aan de koffie gedeeld wordt, zeg maar.
    En ik hoop dat je met deze uitslag hulp kan vinden die je de goede kant op kan helpen.

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: