Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

das fijn…

d

De 1e van de 3 (kinderloze) weken is vandaag begonnen. Zo werd ik vanmorgen wakker dat ik alleen mijn kleine ventje aantrof in huis. Echtgenoot was al naar zijn werk en de dames waren er sowieso al niet. Wat een stilte zeg, heerlijk! maar ook vreemd. En niet alleen voor mij.

Normaliter als ik de baby heb gevoed, dan rolt hij om in bed en zocht dan zijn papa op. Ging dan uitgebreid knuffelen en spelen met zijn paps. Maar zo was er vandaag alleen een leeg kussen en dito dekbed. Hij kroop wat over het bed heen maar kwam er al snel achter dat er niemand was verstopt

De keuken zag er netjes uit. De tafel lag niet bezaaid met: hagelslag, boterhammen, armbanden, tijgertjes, oorbellen, kleren, pyama’s of lipglosjes en niet te vergeten, bergen met sleutels en sleutelhangers. Yep, de dames slepen ‘ s ochtends van alles uit hun kamers en mikken dat voor het gemak op de keukentafel. Maar nu was de keuken, op een mand vol schone was na, leeg. Ook heerste er  complete rust in de woonkamer. Geen tv die stond te schetteren. Heerlijk.

Niet veel later zat ik samen een boterhammetje te eten met de baby. Hij keek vaak om zich heen. het was wel duidelijk dat hij niet begreep dat niemand verder thuis was. De stilte was hem vreemd. De afgelopen weken was hij gruwelijk verwend met bergen aandacht van zijn zussen en vader. Vanaf het moment dat hij wakker was, werd er bijna non-stop met hem getrut en gespeeld, gezongen of gekust. Je kan veel zeggen van zijn zusjes, maar ze zijn stapelgek op hun babybroertje.

Onze rust werd na de lunch voor een poos verstoord omdat C. de boel kwam versterken. Ik had niet zo’n zin in therapeutische verhalen en klusjes. Afzeggen is ook niet netjes dus na 3,5 klusjes (!!) en kletsen (!!) verliet ze het strijdtoneel. Ondertussen was ik toe aan een middagslaapje. Maar qua tijdstip kwam dat niet handig uit. Een wandeling in de zon leek me een beter plan.

En zo was de eerste dag alweer op zijn eind. Morgen staat er niks op het programma. HEERLIJK 🙂

 

2 reacties

Geef een reactie

  • ik ben er nog hoor. Even beetje internetrust gezocht de laatste tijd. lekker even alle aandacht aan je baby te kunnen geven

  • Het idee dat je eens niks te doen hebt, kan zo’n deugd doen na een drukke periode. Persoonlijk kijk ik uit naar donderdag en vrijdag. Dan moet ik wel strijken, maar dat is niet zo erg als van hot naar her lopen.
    Geniet van ‘niks te doen’, meid!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: