Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

De intake

D

‘Waar moet ik beginnen?’……….dat is wat er steeds in mijn hoofd speelt als ik wil gaan typen. Laat ik maar gewoon ergens beginnen.

De intake heeft veel bij mij losgemaakt, veel emoties in sneltreinvaart vlogen door mijn lijf. En dat kwam als eerste door het vragenvuur waar ik niet op zat te wachten. Ik heb dat trouwens wel gemeld en daar werd goed op gereageerd.

Ik heb me er kranig doorheen geslagen, al die lastige vragen over pijnlijke zaken. God, wat kun je je dan klein en nietig voelen. Ik was opgelucht dat er na een uur een pauze was waar ik snel kon peilen bij echtgenoot of alles goed ging – of ik het goed deed.

Tijdens onze pauze werd er overlegd met een andere psycholoog, dit om het behandelplan en de diagnose te bespreken. Was ik eerst gediagnosticeerd met PTSS en werd dat in augustus weer terug gedraaid naar een ‘soort van’ diagnoseloos; zo kwamen ze vandaag tot weer iets heel anders.

Het sloeg in als een bom. Letterlijk, zelfs nu; een aantal uren later voel ik me alsof ik betrokken ben geweest bij een ongeluk.

Om eerlijk te zijn werd ik zelfs een beetje kwaad op beide psychologen en vroeg ik ook hardop hoe het kon dat ze binnen een uur zo even iets konden ophoesten terwijl daar in de afgelopen jaren nooit en dan ook echt nooit sprake van is geweest.

Ze boorden met het antwoord een nieuwe emotie los, want het verbaasde hen namelijk ook, dat er nooit eerder over gesproken was en ook dat er niet eerder een passende therapie was aangeboden.

Ik moest zo hard huilen dat ik niet meer kon praten…..echtgenoot nam het verder over.

Flarden van wat ze vertelden verdwenen in een wolk van dissociatie.

Ik voelde de expertise van deze vrouwen en ik heb het gevoel dat ik daar geholpen kan worden. Er moet nog wel in een team worden besproken of ik in die therapievorm pas, en volgens mij willen ze ook bespreken of deze diagnose nu werkelijk passend is, volgens de DSM moet je aan criteria voldoen om een diagnose te krijgen, mis je een criterium dan ga je vanzelf door naar een andere diagnose.

Ik heb barstende koppijn, ik ben moe en misselijk. Het was pittiger dan ik had gedacht maar het zit er op. Dit is achter de rug en nu kan de volgende fase in het proces beginnen.

Bedankt voor het duimen! 🙂

2 reacties

Geef een reactie

  • Ik heb er vertrouwen in, en kan in zekere zin niet wachten tot ik kan beginnen. Ik zie zelf ook uit naar verbetering!

  • Wow, klinkt allemaal heel heftig, maar als het toch ‘ns zo zou zijn dat je inderdaad nu echt iets vindt dat gaat helpen. Succes! En sterkte!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: