Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

De (toko)hemel

D

Rondsnuffelen in toko’s zijn mijn favoriete zaterdagmiddag bezigheid. Meestal heb ik voor die tijd al voorwerk gedaan zodat ik weet wat ik nodig heb.
De Japanse keuken heeft totaal andere ingrediënten dan de Indonesische keuken bijvoorbeeld.
Na een poosje de Surinaamse keuken te hebben geprobeerd ben ik nu bezig met Japans/Koreaans.

Nu heb ik weinig tot niets met de Nederlandse keuken, ik vind het té degelijk, te sober en vooral heel smakeloos.
Een pan broccoli gekookt in kraakhelder water heb ik al een hele poos niet meer gemaakt. We eten heel veel broccoli maar dan op geheel ander wijze bereidt.
De Nederlandse keuken is met name geïnspireerd door het landbouw- en veeteeltverleden van Nederland. Alhoewel de keuken per streek kan verschillen met specifieke producten, is er een aantal typisch Nederlandse gerechten en ingrediënten. Nederlandse gerechten zijn vaak stevig en voedzaam, afgestemd op de overwegend fysieke werkzaamheden die de Nederlander in het verleden deed. Bron: Wikipedia

Dankzij de verschillende toko’s heb ik al een indrukwekkende reeks aan kruiden in huis en ook in grote hoeveelheden. Voorheen kocht ik bij de supermarkt potjes met kruiden maar die tijd is voorbij. Ze verkopen voornamelijk ‘degelijke’ kruiden en daar kom ik echt niet ver mee in bepaalde recepten.
In de toko verkopen ze wel grote verpakkingen voor niet eens zoveel geld.
Nu was ik vanmiddag wel een hoop geld kwijt voor een klein doosje boodschappen maar goed, ik heb wel weer wat pareltjes aan spullen in huis gehaald.

3 reacties

Geef een reactie

  • Oh heerlijk zeg. Mag ik een keertje aanschuiven? Mis hier een toko! En ben zelf ook niet zo experimenteel moet ik zeggen, heb wel veel Indonesisch gekookt. Wel zin om weer wat op te pakken!

Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: