Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Dodemansrit

D

Het is niet prettig om afhankelijk te zijn van anderen. In mijn geval ben ik wekelijks afhankelijk van een taxi die mij vervoerd tussen mijn huis en het ziekenhuis. De reden dat ik gebruik maak van een taxi komt op de eerste plaats door mijn angst om auto te rijden én aangewaaide straatvrees. Daarnaast gebruik ik medicatie waar waarschuwingen op staan. Ik weet dat er heel veel mensen toch autorijden ondanks hun medicatie maar ik doe dat niet. Ik durf wel binnen ons dorp sporadisch een ritje te maken maar dan hebben we het over korte ritten en dicht bij huis.
Wat een groep mensen misschien niet weet is dat als je auto rijdt ondanks een beperking, denk aan een arm in het gips of in mijn geval medicatie en je betrokken raakt bij een ongeval je niet verzekerd bent.

De laatste weken ga ik met minder moeite over straat. Het lukt me aardig dingen buitenshuis te ondernemen. Niet te vroeg juichen nu, want dat kan zo omslaan. Dat is juist ook het lastige van straatvrees en moeilijk in te schatten ook. Volgens mij is het pas een paar maanden terug dat ik therapeut vroeg mee te lopen naar de uitgang van het ziekenhuis. En dat is een behoorlijk stuk kan ik je vertellen. Die dag was angst in volle hevigheid aanwezig en dat zorgt op die momenten voor veel problemen.

Vanmorgen was ik weer onderweg naar het zknhs met een chauffeur die een prijs zou mogen krijgen voor veilig rijden. Ik zat helemaal relaxed bij hem in de taxi. Hoe fijn is dat? Want vaker nog ben ik met klotsende oksels en zwetende bovenlip thuis of in het zknhs aangekomen omdat het ook heel anders kan.

De terugweg van vandaag was er zo’n eentje. Toen ik de chauffeur aan zag komen lopen zakte mijn hart al in mijn maag. Iedere keer als ik iets geks meemaak in de taxi is hij daarbij of verantwoordelijk voor. Het is al regelmatig voorkomen dat hij mij niet zag zitten in de hal en gewoon weg reed. Of dat hij bij mijn huis stond terwijl hij mij in het ziekenhuis moest ophalen. Rare dingen waar ik geen goed gevoel bij heb.

Dit is ook de chauffeur die het gaspedaal intrapt tot hij niet verder omlaag kan. Ik was vandaag binnen een kwartier thuis. Dat is hoogst ongewoon want een rit duurt toch wel een minuut of 25.
Ik begon onderweg al in mijn zakken te zoeken naar kakzakjes (takkies) omdat ik kotsmisselijk was. De zakjes had ik in mijn hand maar heb ze niet gebruikt, ik was zo verkrampt dat mijn kaken en pijn van deden. Op een gegeven moment leek het me zelfs beter dat ik uit zou stappen en de rest van de kilometers wel zou lopen. Ook dat heb ik niet gedaan, ben gewoon blijven zitten en kwam in een soort spasme veilig thuis. Godzijdank!

Volgens mij rijd ik nu al ruim 3 jaar met taxi op en neer en dit is pas de tweede keer dat ik de taxicentrale opbelde met een klacht. Ik vertelde mijn verhaal en de telefonist kon in het systeem zien dat de rit te snel was gereden. Ik ben geen matennaaier ofzo, maar ik heb ondertussen wel goed begrepen dat als ik geen actie onderneem met dit soort dingen er ook niets verandert. Helaas kan mij niet gegarandeerd worden dat ik niet meer met hem mee hoef. De ritten worden tegenwoordig door het systeem naar de taxi’s verstuurd.

Volgende week mag ik weer, ik moet er niet aan denken dat hij dan voor de deur staat. Zo ja, dan hoop ik dat hij wat heeft opgestoken van het standje wat hij eerdaags zal krijgen.

11 reacties

Geef een reactie

  • Stiekem moeten lachen, maar het is natuurlijk van de zotte dat dit iedere keer gebeurd. En net wat Nienke zegt, volgende keer over hem heen kotsen en dan zeggen ‘zo, dat lucht lekker op’.

  • Benieuwd of hij ooit weer voor je deur staat en of hij dan alsnog van Gas-Bas is of juist als slak gaat rijden. Maar eigenlijk hoop ik dat hij helemaal niet meer voor je deur staat 🙂

  • Tja, die man zit in de dienstverlening en behoort zijn werk gewoon goed te doen. Dus groot gelijk dat je voor jezelf bent opgekomen!

  • Oh man..! Dan heb je al zo’n sessie voor de boeg of achter de rug, met alles wat dat met je hoofd en lijf doet, en dan moet je bij zo’n klojo instappen… Is de rit weigeren een optie? Opnieuw bellen met de centrale en een nieuwe rit met een andere chauffeur aanvragen? Of ben je dan een uur verder?
    Als jij je (voor de zoveelste keer) niet fijn en zelfs niet veilig voelt bij een chauffeur in de auto, dan heb je alle gelijk dat je dit doorgeeft aan de centrale: zij kunnen er immers concreet iets mee. Laten we hopen dat het het gewenste effect heeft.

  • Lekker type. Ik ben afhankelijk van het ov en maak soms ook chauffeurs mee. Kom je aan op de plaats van bestemming, zitten al je ingewanden door het gekluts en het optrekken en remmen op een andere plek. Waardeloos rijden vind ik dat. Ik vul voor Veolia elke maand een enquête in en ben ook niets te beroerd de betreffende rit dan gewoon door te geven.

  • tsjongejongejonge. belachelijk dat ze niet kunnen garanderen dat je hem niet meer aan de deur krijgt. maar ik neem aan dat hij wel beter in de gaten gehouden gaat worden nu, het wordt vast beter!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: