Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Dom leuteren

D

Na iedere zelfmoord wordt je op social media overspoeld met berichten van mensen die er een mening over hebben.

In de media komen nogal groots de berichten voorbij van voornamelijk muzikanten of acteurs. Mensen die op het oog alles goed voor elkaar hebben. En de buitenwereld snapt er helemaal niks van.

Mensen snappen ook niet hoe een zware depressie voelt, of het hebben van een vreselijke ziekte, toch hebben ze een mening en proberen ze die daarover te ventileren. Feit wil, dat juist die mensen helemaal niet weten waar ze het over hebben.

Het stoort me ontzettend dat domme geleuter.

Vooral als er zijn mensen die gaan roepen dat niemand alleen is en dat er altijd wel een hulpverlener is die hulp kan bieden. Of dat iedereen wel eens mag wankelen. Alsof deze mensen bij even wankelen al de hand aan zichzelf hebben geslagen. Dat geloof je toch werkelijk niet? Deze mensen hebben ontelbaar vaak de bodem van de put gezien en hebben zich daar steeds weer uit proberen te werken maar de laatste keer is dat niet meer gelukt.

Als de omgeving het had geweten dan………..had het voorkomen kunnen worden…..bladiebladiebla……

Ik kan bij deze iedere positieve dwaas vertellen dat het zinloos is. Je weet niet waar je het over hebt.  JE WEET HET ECHT NIET!!!

Iemand die niet meer leven wil is niet meer van die gedachte af te helpen, misschien wel voor eventjes..maar uiteindelijk gaat het toch fout. Of er moet een wonder gebeuren.

Want hoeveel personen deze mensen ook om zich heen hebben staan…….ze zijn ontzettend eenzaam en hèèl hèèl hèèl erg alleen. Dat gevoel praat een hulpverlener of lieve vriend of familielid echt niet weg. Als je eenmaal bij het einde van je pad bent aangekomen en je ziet nog maar één uitweg, dan is dat het gewoon. Dan is er verder niks meer. Het maakt dan niet meer uit of je knap of rijk bent, of je succesvol bent als acteur of muzikant. Je kan de hele wereld aan je voeten hebben liggen maar klaar is klaar.

Het wordt tijd dat de maatschappij dat eens leert accepteren en ophoudt als moraalridders over deze mensen te oordelen.

 

 

5 reacties

Geef een reactie

  • ik heb het opgezocht maar vind het een beetje vreemd die tekst.

  • Heb je trouwens de geweldig mooie tekst van Dave Navarro op IG gelezen over Chester en al die anderen die er tussenuit gepiept zijn?

  • Jongste en ik hadden het er gister over; hoe Chester de afgelopen weken nog zo stralend op het podium heeft gestaan, zoveel lachende foto’s op zijn IG maar dat dat dus helemaal geen ene f*ck (aldus jongste) zegt omdat je niet “van binnen” kan kijken. Weer één van zijn muzikale helden die geen andere uitweg meer zag dan deze en kwam behoorlijk binnen gisteren.

    En toch hoop ik, noem mij naïef, dat er mensen zijn die (bijna) aan het einde van hun pad zijn en toch ergens zelf nog lichtpuntjes zien en om weten te draaien, maar inderdaad misschien gewoon wishful thinking.

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: