Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Donderdag Therapiedag #44

D

Ik zag dat ik een aantal keren geen blog heb geschreven over een therapiedag, vreemd…want ik ben gewoon wekelijks geweest.

Maar goed, deze keer was erg leerzaam.
Het had te maken met de kleuter die heeft vanmiddag een feestje waar ik al een week slapeloze nachten van heb.

Het is een feestje op een camping wat in het teken staat van water, glijbanen enz enz. Kleuter heeft alleen geen zwemdiploma en is wat bang voor water. Hij wil ook niet op zwemles al gaat het dit jaar wel gebeuren. Hij wordt zeven dus is er wat mij betreft klaar voor. Terug naar het feestje; ik vroeg de vader (moeder is uit beeld) wat er precies ging gebeuren enz enz. Ik kreeg korte antwoorden terug en werd er niet door gerustgesteld. Ik wist vervolgens niet wat ik ermee aan moest. Er werden in het gemaakte whatsappgroepje verder ook geen vragen gesteld door anderen zodoende wilde ik ook niet als een overbezorgde moeder overkomen.

In de loop van de week schoten we toch nog wat vragen richting de vader en kregen steeds antwoorden terug die mijn bezorgdheid niet weg namen. Gisteren kwam ik tot de conclusie dat ik dan maar zelf mee moest gaan, ik gun de kleuter namelijk wel dit leuke feestje van zijn vriendje maar wil met eigen ogen zien hoe dat watergebeuren in zijn werk gaat en eventueel zelf voor mijn kind zorgen.

Therapeut liet me inzien dat het niet aan mij lag dat ik me zorgen maakte. Het lag bij de vader. Als hij duidelijk had gecommuniceerd wat de bedoeling was en de moeite had genomen de ouders gerust te stellen was dit niet gebeurd. Hij had beter moeten communiceren, en misschien ook een andere keuze moeten maken voor het feestje. Ik zelf zou never nooit een water feestje geven met kinderen die geen diploma hadden. God, ik moet er niet aan denken.

In mijn geval speelt mee dat ik ontelbaar veel nachtmerries heb gehad dat de kleuter verdronk en ik kan niet ontkennen dat dat continu in mijn hoofd bleef spelen. En in dit geval met het feestje, nam ik mezelf niet serieus. Ik vond dat als anderen zich geen zorgen maakten, ik dat ook niet moest doen, juist omdat ik van die dromen heb gehad. Misschien moest ik meer vertrouwen hebben in de vader. Alle zorgen die ik had probeerde ik weg te wuiven want echtgenoot, ook hij leek zich niet druk te maken.

Therapeut was in dit geval duidelijk en dat hielp mij enorm voor nu en voor de toekomst. Als mensen dingen willen ondernemen met je kind en de communicatie is gebrekkig dan hoef je niet klakkeloos mee te werken. Duidelijke communicatie is belangrijk, in alle gevallen is dat belangrijk. En als het niet duidelijk  is mag je gerust doorvragen en nog verder doorvragen. Ook al vind ik het doodeng om door te vragen en te vragen om meer duidelijkheid.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat we allemaal een leuke middag hebben en niet dat ik in de stress achterblijf.

 

2 reacties

Geef een reactie

  • Dat is weer een mooie eye opener! Ik kan me soms ook groen en geel ergeren aan mensen die niet of nauwelijks communiceren. Wat.een drama…. 🙁

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: