Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Donderdag therapiedag #46

D

Vandaag toog ik met de brief en een hoop vragen richting shrink. Ik had er zin in. Niet om ruzie te zoeken of verhaal te halen; nee niks van dat alles. Ik wilde gewoon antwoorden.

Antwoorden heb ik gekregen. Maar om nu te zeggen dat ik veel wijzer ben geworden? Nee, niet echt.

Ik had inderdaad eerder de onderzoeken kunnen doen, misschien wel jaren terug. En ik had inderdaad ook eerder overgedragen kunnen worden. Maarrrrrr……………………….

Volgens shrink gaat het bij alle vormen van therapie om één ding: de interactie tussen therapeut en patiënt.

In mijn geval heb ik met shrink en therapeut een vertrouwensband. Eentje die ik verder met niemand heb of heb gehad. Dàt is essentieel voor iemand in mijn positie. Om zoiets op te doeken, of om over te dragen is een risico, dat risico heeft shrink niet genomen. Ik neem hem dat niet kwalijk. Want ik kan niet anders zeggen dan dat ik ontzettend veel geleerd heb van hem en van peut, het is niet zo dat mijn leven stil heeft gestaan, ook al schiet dat wel eens door mijn hoofd.

Je weet van te voren ook niet of hetgeen je nieuw ergens begint ook beter is dan wat je achterlaat. Dat zijn zaken die niet in te schatten zijn. Dat snap ik volkomen en met dat antwoord ben ik ook meer dan tevreden.

Shrink was in zijn nopjes met mijn kritische vragen, daar hij houdt van. Mensen mogen best een confrontatie met hem aangaan. En dat ik dat deed was helemaal fantastisch, want hé, was ik ooit zo voor mezelf opgekomen? Nee dus.

Iets wat hij graag verder zou willen onderzoeken is mijn intelligentie, omdat hij het vermoeden heeft dat die wordt onderschat. Op school was ik een matige leerling en heb daarom ook weinig energie gestoken om verder te leren. Daar speelt dissociatie ook een groot aandeel in natuurlijk. Wat dat betreft is het een wonder dat ik überhaupt een aantal diploma’s heb gehaald.

Anyway, ik ging met een goed gevoel weer terug naar huis.

4 reacties

Geef een reactie

  • Daar kan ik me wel iets bij voorstellen , vertrouwen is heel belangrijk als je met psychiaters te maken hebt.
    Eigenlijk gaat dat ook al opp voor zoiets simpels als je huisarts, Je moet wel een beetje op eenzelfde lijn zitten wil je achter een behandelplan kunnen staan.

  • Het positieve knalt van je blog. Wat hartstikke goed dat je voor jezelf hebt leren opkomen.
    Vertrouwen is het mooiste wat je elkaar kunt geven…
    Lieve groet

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: