Donderdag therapiedag #49

Ik was bezig met het vullen van de voerbakken van mijn kippen toen ik in mijn ooghoek iemand aan zag komen wandelen. In eerste instantie verliep het gesprek normaal maar het kreeg al snel een rauw randje. En het ging snel bergafwaarts, ik werd geschoffeerd. Voor de zoveelste keer sinds ik besta, zonder reden, zonder aanleiding.

Pijn schoot door mijn hart en ik moest mijn tranen verbijten. Het koste me een minuut om mezelf te herpakken voor ik – hopelijk niet voor het laatst- een confrontatie aanging met deze kwelgeest.

“Waarom duwde je een kopje hete thee tegen het blote bovenlijf van mijn kleuter aan laatst op mijn verjaardag?” vroeg ik hem. Hij ontsproot onmiddellijk in woede en begon met grote armgebaren en op luide toon allemaal bullshit te verkondigen. Die bullshit die ik al mijn hele leven hoor en wat kant nog wal slaat.

‘Het is niet waar, het is nooit gebeurt, dat kind dat liegt, fraai dat dit mij in de schoenen wordt geschoven’ en zo ging hij nog een poosje door.

Ik keek met verbazing maar ook met herkenning naar deze man die zoveel kapot heeft gemaakt. Dit is hoe het mijn hele leven gaat. Er gebeuren dingen die abnormaal zijn maar alles wordt ontkent. Het doet zeer, want ik snap niet wat er aan de hand is met dit mens.

Maanden geleden had dit me uit het lood geslagen maar ik sta tegenwoordig wat sterker in mijn schoenen.

Dat is dan ook het enige positieve aan het verhaal.

4 Comments

 • Eric
  6 maanden ago

  Jij bent en wordt steeds sterker

 • 6 maanden ago

  Dat is heftig, een kopje hete thee! Maar wat goed dat je nu je grenzen hierin kon aangeven. Onwennig maar op die manier ga je toch stapje voor stapje vooruit en word je sterker!

 • Lotus Lilly
  6 maanden ago

  Erg he? Dit is kenmerkend voor de manier hoe ze omgaan met hun kinderen en kleinkinderen. Je moet ogen in je voor – en achterhoofd hebben met dit volkje

 • Kakel
  6 maanden ago

  Houd dit positieve vast want dit kenmerkt je vooruitgang. Deze confrontatie is moeilijk maar het versterkt je zelfvertrouwen: je kunt vertrouwen op jezelf. Probeer dat vol te blijven houden.
  Ik schrok wel heel erg van wat ik las: een kop hete thee tegen een bloot peuterlijfje houden… Dat is pure kindermishandeling.
  Sterkte en liefs

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: