Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Een kloddertje verf hier….en een kloddertje verf daar…

E

Een poos geleden had ik voor de dreumeskamer een ‘Brocant’ rek op MP gekocht. Sinds een poosje kom je de term “Brocant” steeds meer tegen. Het klinkt retesjiek, maar wat ze precies bedoelen is: oude meuk wat nog nét geen antiek is. 
Ik had achteraf gezien een klein beetje spijt van de aankoop. Ik vond dat ik op de eerste plaatst wat teveel voor had betaald maar er was niet veel keus en daarnaast vond ik deze advertentie er betrouwbaar uit zien.

Amper een week later werd er aangeklopt (wij hebben geen deurbel….. lang verhaal)
Mijn postbode zag ik niet eens staan, zo groot was de doos die hij vast had.
Na wat gesleur en hulp van de postbode stond uiteindelijk een gruwelijke grote doos in de woonkamer. De doos was als een vod dichtgeplakt en er was een poging gedaan om van meerdere stukken karton een passende doos te maken.
Het ‘betrouwbare’ gevoel wat ik had bij de advertentie was direct foetsie.
Godzijdank zag het rek exact precies uit zoals op de foto dat viel dus mee.

Nadat het rek een aantal weken ergens had rondgezworven in huis kocht ik vorige week woensdag een pot verf. En begon dezelfde dag te verven.
Ik bedacht dat ook het tv-kastje wel een likje verf kon gebruiken, niet veel later stond hij ook naakt zonder oude verflaag tussen de verfspullen.

Na een middag schuren en verven was de schade best groot.
De tv-kast wilde blijkbaar niet in de verf….ik kreeg de verf er niet fatsoenlijk op.
Het ‘Brocante’ rek was bij het schuren uit elkaar gevallen en was in 9 delen opgesplitst.
Door het gesteggel met de verf op de tv-kast leek het me verstandig de verf lekker dik op te brengen. Dat werkte prima, zo goed zelfs…dat alle latjes van het rek waren vastgeplakt aan de kranten die op de tafel lagen. Die kranten waren achteraf gezien volledig overbodig aangezien er overal klodders verf waren inclusief op mijn uggs/handen/haren/benen/shirt/bh/sokken/stoffertje van de dreumes en verder alles wat binnen een straal van een meter van de keukentafel stond.

En dat ik nu kon zeggen dat alles lekker en mooi in de verf zat???? Zelfs dat niet! Vervolgens ben ik de afgelopen 6 (!!) dagen bezig geweest om alles netjes in de verf te krijgen. Vandaag vond ik het welletjes. Ik stop met verven…het ‘Brocante’ rekje heb ik met ferme slagen in elkaar gemept en deze gaat gewoon aan de muur bij de dreumes. Mocht de dreumes het op termijn niet mooi vinden, dan plakt hij hem maar vol met stickertjes.

Samengevat: mijn hersenen hebben mij weer een beetje voor de gek gehouden, ik heb dit van te voren onderschat. Ik baal stevig dat ik twee potten verf heb gebruikt en het resultaat bijzonder matig is. En de schade aan de rest van het huis was ook de moeite niet.
Maar ik heb er wel van genoten. Zo erg zelfs…dat dit blogje eigenlijk onder Count Your Blessings valt, maar het ontbrak me gisteren aan energie om dit verhaal te typen. Het blijft toch een Blessings. Ik heb weer wat gedaan, ondanks het matige resultaat. En een dikke pluim voor de ‘chef’ die mij dagenlang lekker heeft laten smeren zonder daar al te moeilijk over te doen. Juist omdat hij vond dat het goede  bezigheidstherapie was 🙂

3 reacties

Geef een reactie

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: