Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Euh….mag ik…euh..?

E

Drie weken van ontzettend vervelen bij hun vader heeft hun ‘hersenen’ niet stil gelegd heb ik gemerkt.

Even een opsomming van een aantal vragen die al op mij zijn afgevuurd:

Puber: “mag ik kleedgeld?, mag ik een nieuwe fiets?, mijn telefoon is ook bijna kapot, krijg ik een nieuwe?, mag ik mijn kamer veranderen?, mag ik jouw parfum lenen?, waar is mijn bankpas?, heb je mijn zonnebril gezien?, mag ik jouw zwarte nagellak lenen?, mag ik takkie 2 meenemen als ik ga studeren?………………………..”

Tiener: “mag ik op gitaarles?, mag ik nu ook later naar bed?, mag ik ook op streetdance?, krijg ik ook kleedgeld?, mag ik een nieuwe bril?, mag ik jouw roze nagellak lenen?, heb je mijn portemonnee gezien?, mag ik mijn fiets verven? Waar heb je het toetsenbord gelaten van de computer? Gaan we vanmiddag een agenda/nieuwe jas/andere schoenen/schooltas  kopen?………………..”

Ik schrijf ze maar op zodat ik ze niet vergeet en zodoende later nog eens puntsgewijs kan bespreken.
Dit is maar een kleine greep uit de honderden vragen van de afgelopen dagen.
punthoofd
Had ik al verteld dat ik al twee dagen koppijn heb?
Mmmmhh, denk dat ik gezien bovenstaand stukje niet hoef te gaan zoeken naar de reden daarvan.

4 reacties

Geef een reactie

  • Ik schreef gisteren al een reactie. ik begrijp dat je het zelf moeilijk hebt, maar echt, het gaat niet om de inhoud van hun vragen, maar om de betrekking. Hoe belangrijk zijn we voor je? Heb je ons nog wat te geven, vind je me nog lief genoeg ondanks mijn gepuber of moeten we weg? Je kunt dit gedrag heel makkelijk keren door ze gerust te stellen en ze te laten zien dat ze net zo belangrijk zijn als de peuter ook al zijn ze niet zo schattig.

  • Lastig zo’n punthoofd. Maar wel begrijpelijk. Vermoeiend al die vragen en vragen!

  • Doet pijn ja, zo’n punthoofd 🙂 Hoog tijd dat de school weer begint… denk ik hier stiekem ook wel.

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: