Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Fuckerietskie

F

Je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om een moestuin tot leven te brengen maar het is ook niet iets wat je -zo-maar-even doet.

Het doet me denken aan borstvoeding; je begint er onbevangen aan maar binnen no-time stuit je op problemen en moet je anderen inschakelen voor advies of je zoekt je een ongeluk op het internet waar ook adviezen elkaar ook tegenspreken. Je wordt op de proef gesteld, je komt erachter of je doorzettingsvermogen hebt. Of niet.

Ik voelde gisteren de moed letterlijk in mijn laarzen zakken toen ik naar mijn gezaaide planten keek. Een aantal spitskoolplantjes waren al tot de nerf aangevreten en de prei die ik zaterdag had gepland lag zielig op de grond ipv rechtop.

Downloads1

Ohja. De uien. Het lijkt erop alsof er vogels zijn die de plantjes uit de grond trekken en meters verderop neer kwakken.  Als ik er op tijd bij ben kan ik ze weer terug zetten anders is kan ik het plantje als verloren beschouwen.

Ik heb er foto’s van maar op de één of andere manier krijg ik ze niet op de server.
Dat dat ook niet goed gaat past wel bij bovenstaand verhaal 😉

7 reacties

Geef een reactie

  • Nah ja, hoe herkenbaar! Ik had tomatenplantjes in de koude grond gezet en wat denk je! Twee dagen later verdwenen!
    Net als m’n petunia plantjes, gewoon opgevroten … stelletje asoos! Heu … sterkte 😉

  • lijkt mij toch gewoon het werk te zijn van slakken. Je kan ecologisch proberen te strooien, maar bij ons werkt alleen de harde niet-biologische afweer…

  • Nou dat belooft wat op mijn moestuin dakterras waar ik nog wel eens vergeet te kijken. Gewoon dit jaar dingen uit proberen en ontdekken. Andijvie gaat hier bijvoorbeeld prima, zelfs in een moestuinbak, maar veldsla werd vorig jaar helemaal niks. Dit jaar proberen we opnieuw …

  • Oeioei, en dan weer vol goede moed verder proberen te gaan. Valt er ook niet meer tegenop te wateren, tegen de slappe plantjes? Succes ermee, en laat de kop niet hangen. Er zijn vast weer andere zaaiprojecten die het ineens boven verwachting goed doen (?).

  • Ik heb dan wel geen moestuin maar herken wel je frustratie(s): lavendelplantjes die door ? worden uitgegraven, mottige motjes die m’n mooie buxushagen opvreten, dorstige hortensia’s met maar heel weinig (aanstaande) bloei. Kortom: natuurlijk 🙂

Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: