Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Gebeurtenissen deel 2

G

Als de kat van huis is dansen de muizen; leuk spreekwoord, toepasselijk ook; ik moet alleen even een goede naam bedenken voor de kat in dit verhaal (dat mens die ik weiger moeder te noemen)

Ik noem haar addergebroed. (Boosaardige mensen 2) Boosaardig volk 3) Gemeen volk 4) Gespuis 5) Slecht volk 6) Tuig (bron:encyclo.nl)
Addergebroed lag in het zknhs, helaas niet terminaal want ondertussen is ze weer thuis.
Ik zocht pa thuis op, dat doe ik wel vaker als addergebroed in het zknhs ligt.

Zo ook vorige week. Pa en ik waren over de moestuin aan het kletsen tot het gesprek plots een heel andere wending kreeg.
Hij begon te praten over mijn jeugd, de rare fratsen van addergebroed en uiteindelijk legde hij de vraag bij mij neer wát er nu allemaal mis was gegaan waardoor wij (broers en ik) zo beschadigt zijn geraakt.

Hoorde ik daar nu trompettergeschal? een fanfare? een drumband? kwam de Heilige Geest nu hoogstpersoonlijk naar aarde gesneld voor deze gebeurtenis?
Ik was met stomheid geslagen, dat kun je wel nagaan. Ik had never nooit gedacht dat het spreekwoordelijke kwartje zou vallen bij Pa, laat staan dat ik daar nog eens getuige van zou mogen zijn.

Bijzonder om te horen hoe kwetsbaar hij zich opstelde. Zich schuldig voelde over alles.
In de afgelopen jaren heb ik regelmatig geprobeerd met hem te praten over haar, maar dat verliep nooit zo makkelijk.
Tijden veranderen, dus hebben we een heel lang en goed gesprek gevoerd. Met veel informatie van zijn kant waar ik mijn voordeel mee kan doen in therapie.

Nu heeft dat gesprek behoorlijk impact gehad. Ik heb er een paar dagen slecht van geslapen, ook een beetje sjaggie mag ik wel zeggen.
Ondanks het feit dat het natuurlijk winst is dat hij en ik er een gesprek over hebben gevoerd, het maakt ook heel veel los, nieuwe inzichten ontstaan en ik merkte dat ik mijn pa in een ander daglicht ging zien.

Het verhaal moet wel weer een plek krijgen in de bovenkamer, en dat nog wel in de periode dat ik ook nog eens een pil minder slik.

Naast de informatie over de puber heb ik ook nog een flinke dobber aan het verhaal van mijn pa en alles wat daar weer mee samenhangt.

Ik mag wel zeggen dat ik me niet helemaal top voel, beetje sombertjes, veel hoofdpijn. Ik schrijf het toe aan het prakkiseren over alles, niet aan minderen van de medicatie. Misschien is het én-én.

 

 

5 reacties

Geef een reactie

  • Het feit dat hij dit gezegd heeft, gaat jou heel erg helpen. Want: geen ontkenning meer, onder het tapijt vandaan en pontificaal op tafel.
    Maar voor nu zal het vooral heel raar voelen, en heftig op je dak liggen, samen met wat er verder al speelde. Op de langere termijn gaat het je helpen. In feite is deze onverwachte plotwending dus een keiharde high five waard! ;-D

  • He, kom ik jou onder mijn andere blognaam zomaar op jouw nieuwe blog tegen?! Dubbel, maar ook met een prettige kant denk ik, dat die heilige geest zomaar ineens op aarde is gekomen en je dat gesprek hebt gehad… Sterkte!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: