Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

gecompliceerd

g

Ik ging vanmorgen voor de tweede intake. Totaal niet zenuwachtig of whatever…ik had er wel zin in. Die gesprekken leiden uiteindelijk tot een beter beeld en daar ben ik alleen maar bij gebaat. Wat dat betreft ben ik blij dat ik mezelf – ook al duurt het een paar dagen – weer kan herpakken.

Het ging vanmorgen hoofdzakelijk over het dissociëren, hoe ziet dat eruit, wanneer komt dat voor, wat triggert het enz enz.

Mijn problematiek schijnt redelijk complex te zijn.  Wat het daarboven op nog lastiger maakt is dat er weinig therapeuten in gespecialiseerd zijn. Binnen deze enorme instelling is er buiten de intaker om, niemand in staat tot het goed behandelen hiervan. De intaker gaat binnenkort de instelling verlaten en dat betekend voor mij dat ik daar dus niet verder geholpen kan worden op bovenstaand gebied, er blijven natuurlijk wel andere behandelingen over.

Ik somde vanmorgen een paar dingen op die er zijn gebeurt in mijn jeugd en ik zag de verbijstering op het gezicht van de intaker staan. Het is inderdaad krankzinnig wat er allemaal is gebeurt. Een bevestiging dat het allemaal heel logisch is wat dat met mij als mens heeft gedaan voelt als een warme douche. Nu er naast de papieren informatie ook in gesprekken meer duidelijk wordt, merk ik dat er meer begrip is voor mijn huidige behandeling.

Er is nog niet duidelijk wat ze nu met me willen gaan doen, daar moet intern nog over gesproken worden en vooral over worden nagedacht.

“Er is hoop” drukte ze mij op het hart.

Dat is ontzettend fijn. Ik hoef geen 100% ik ben met 20% al tevreden, want het kan alleen maar beter worden dan wat het nu is.

Voor het zover is moet ik nog enorme drempels over en zal ik de komende jaren heel intensief bezig moeten met diverse therapieën.

Het zal heel erg zwaar worden, zwaarder nog dan wat ik achter de rug heb, maar ik ben gemotiveerd. Ik heb er in zekere zin ook zin in.

Want ik weet dat ik uiteindelijk een betere moeder en echtgenote maar hopelijk ook vriendin kan worden. Meer kwaliteit van leven: hoe fijn zou dat zijn? Het is wat mij betreft de hoogste tijd.

5 reacties

Geef een reactie

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: