geheugensteuntje

Hallo hallo, daar ben ik weer. Ik had al een paar dagen niet geblogd zag ik…Nu hebben jullie niks gemist hoor. Ik maak uiteraard weinig mee. Kom bijna niet buiten en binnenshuis gebeurt ook niet zo heel veel.

Vorige week donderdag was ff spannend. Ik kreeg die middag opeens twee mensen op bezoek. De ene was mijn begeleidster en de andere was haar leidinggevende. Ze kwamen voor een evaluatie.

Ik had me die ochtend voorgenomen om er maar mee te kappen want ik zag het meer als een last dan als een luxe. Het feit dat iemand om me heen draait en ziet hoe ik functioneer thuis vind ik erg lastig. Vooral omdat ik me dan beter voordoe dan ik ben…wat tot gevolg heeft dat ik na twee uur thuiszorg bijna een powernapje moet gaan doen.
Afijn, het gesprek verliep verder gesmeerd. We zaten met z’n drieen tactisch verdeeld in de woonkamer. Ja, er word godzijdank wel rekening gehouden met deze Nurse en haar angsten.
Na een krap half uur was er een totaal ander plan opgesteld dat in eerste instantie de bedoeling was en waar ik me heel goed in kan vinden. Dus….het gaat gewoon door.

Ik heb het mezelf trouwens de laatste weken (met succes) stukken makkelijker gemaakt dan eerder. En dat werpt zijn vruchten af.
Ik ga soms bijna denken dat ik op de goede weg ben.

aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Hold your horses Nurse, want zolang het mij nog niet lukt om mijn pillen goed te verdelen in mijn pillendoos, moet ik nog steeds in de gaten gehouden worden. Het is me de laatste weken namelijk al een paar x overkomen dat ik meer pillen in de ochtend slikte dan de bedoeling was. Zodat ik s’avonds met ongeloof in mijn pillendoos staarde om te zien dat er wat miste. Dom dom dom…Dus nu heb ik een nieuwe pillendoos. Eentje waar ik het nog beter kan verdelen. En ik laat het resultaat altijd nog ff zien aan echtgenoot. Zodat hij kan checken of alles er in de juiste aantallen in zit.

Zo had ik bijvoorbeeld afgelopen zaterdag een plank in het keukenkastje ingeruimd met pottenbiologischebabyvoeding.  De linkerkant van de plank stond vol met fruithapje. En de rechterkant stond vol met groentehapjes.

Tenminste.

Dat brulde ik naar mijn echtgenoot die een potje wilde pakken maar die niet kon vinden aan de linkerkant. Ik stoof op hoge poten naar de keuken om zelf maar even een pot te pakken.

En toen zag ik het. Alles stond gewoon door elkaar!!!!
Ik kan me niet voorstellen dat mijn echtgenoot de potjes voor de lol door elkaar had gehusseld, om mij te pesten. Dus dat is mijn eigen werk geweest.

Afijn, om een lang verhaal in te korten. Zolang het mij niet lukt om een klein klusje met succes af te ronden…………kan er nog niks aan mij worden overgelaten.

En niemand hoeft zich zorgen te maken over mijn baby. Hij ziet er iedere dag netjes uit. Owhke, ik vergeet wel eens een luiertje te verwisselen. Zo liep ik laatst met hem buiten rond in de draagzak en opeens voelde ik dat er plas langs zijn beentjes liep. De volle luier was door zijn gewicht in de draagzak gaan lekken. Dat was best genant ja…

En zo had ik laatst (waarschijnlijk) de honden door het park gesleurd toen ze uit moesten en het mij niet zo heel goed uitkwam die dag.  Toen ik met hun weer thuis arriveerde begon er spontaan eentje op de plaatst te plassen. En kon ik me ook niet herinneren dat ik haar dat in het park had zien doen.

Voor de rest ontwikkelt woody woodpecker zich prima. Hij begint al te brabbelen, lijkt al te willen kruipen en wipt in zijn wipstoel de hele woonkamer en keuken door. En hij kan al omrollen, maar doet dat nog niet zo frequent.

Alles gaat gewoon zijn gangetje,

3 Comments

 • Nicolet
  7 jaar ago

  vooruitgang is goed tochm ook al zijn het maar hele kleine stapjes. Dat betekent dat er in ieder geval beweging in zit. Ach en die volle luier enzo, dat gebeurt mij nu nog hoor en die van mij is albijna 3 😉

 • Eric
  7 jaar ago

  Een mooi log van iemand die weer op de goede weg is. Ook een applaus voor jouw hubbie.
  Fijne dag en sterkte in deze hitte.

 • Dionne
  7 jaar ago

  Je komt er wel. Stapje voor stapje, met wat hulp. Heb je nu zo'n blauwe pillendoos met 4 vakjes per dag? Die werkte bij mij wel goed.

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: