Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Gelaten

G

Het bijkomen heeft twee weken geduurd daarom is het prettig dat het vandaag een goede dag was. Ik heb wel bijna alle momenten die er waren geslapen, dat dan weer wel, maar ik voel me wat beter gemutst.
Ik vroeg afgelopen week aan therapeut of ze ook vond dat ik wat negatiever cq. meer depri dan anders overkwam.

Nee. Ze vond me niet negatief of depressief.

Ze vond me ‘gelaten’. Een woord wat niet direct in mijn vocabulaire voorkomt, ik snap hem wel, herken het ook.

gelaten

zonder de behoefte zich te weren, zich schikkend in zijn lot
Bron: Wikipedia

Als ik na een forse tegenslag weer opkrabbel is er altijd weer de angst; de angst dat dit maar door blijft gaan. Ik hoop natuurlijk dat er een stijgende lijn in zit, in de therapie, in alles wat ik leer en wat ik probeer te veranderen cq mee leer te handelen.
Een dieptepunt – in mijn geval de radeloosheid van de paniek – is altijd weer confronterend.

Confrontatie als in: spiegeling van mijn zwakte. Ik hoop altijd weer dat dát dieptepunt de laatste was, elke keer dat het weer gebeurt voelt het als een ………..God ja……hoe noem je zoiets…..terugval? You name it.

Daarom besloot ik het maar weer in de groep te gooien; die vraag…..die vraag die altijd om aandacht vraagt, hardop uitgesproken wil worden, maar wat ik probeer te doseren tot 1 of 2 x per jaar.

‘Zit er nog wel progressie in, wordt het ooit beter, kan ik op termijn weer méér doen dan nu zonder alle ballast die erbij komt kijken.”

Therapeut heeft ‘hoop’, want ik maak kleine stapjes. Klinkt positief maar is het niet in mijn ogen. We zitten onderhand op 5 jaar.  Het mag wel een keer, niet dan?

Morgen zie en spreek ik shrink. Ik vind het doodeng, De beste man weet namelijk als geen ander wat deze mental breakdown nu eigenlijk zegt of de progressie van mijn herstel.

Ondanks dat ik het liever niet weten wil, ga ik het hem wel vragen.

3 reacties

Geef een reactie

  • Je zit er nu middenin en dan kun niet objectief kijken of je vooruitgaat of niet. Als je je straks weer wat rustiger voelt, lukt je dat wel. Wees niet te hard voor jezelf. Opknappen en zelfvertrouwen kweken, kost tijd. Kijk over een jaar eens achterom en tel dan je winst…
    Lieve groet

  • Lijkt me verschrikkelijk wanneer je lichaam of je hoofd bepaalde dingen van je overneemt en je daar zelf weinig over te zeggen hebt. Het zou me kwaad maken en als je moe gestreden bent, ja, dan komt misschien die gelatenheid om de hoek kijken. Sterkte met alles!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: