Genieten, of toch niet?

Ik genoot de afgelopen weken van een paar leuke interacties met mensen. Het was positief en zo ervaarde ik dat ook.

Het gaf zo veel boost dat ik een uurtje in een eettentje van een kennis mee hielp  met afwassen en nog wat hand en spandiensten uitvoerde. Ik lag vervolgens wel de hele middag samen met mijn hond op de bank te maffen. Zij was nog duf van haar operatie en ik had al mijn energie verbruikt.

Ook was ik ontroerd door een heel lief whatsappje van mijn oudste. Ik was er zo blij mee dat ik hem gisteren voor las aan shrink.

In plaats dat hij en ik in polonaise de deur uit denderden sprak hij me ernstig toe.

Het is fijn en mooi en zeker ook prachtig dat er positieve dingen gebeuren maar ik moet daar wel heel erg mee oppassen. Want ik ben dat niet gewend, zeker niet van mijn oudste en dat kan helemaal verkeerd uitpakken als de wind weer de andere kant op waait.

Mensen zijn ambivalent, de ene keer waaien ze mee en de andere keer waaien ze tegen. Ik kan daar (nog) niet goed mee omgaan en kan daardoor snel in een neerwaartse spiraal belanden. Omdat ik me dat persoonlijk aantrek en aan mezelf ga twijfelen. Foute boel dus.

Dikke duim voor mijn shrink, dat hij mij met beide voeten op de aarde zet, en daarmee ook wil beschermen tegen buitenwereld.

 

3 Comments

 • Eric
  6 maanden ago

  Goed dat je je realiseert dat het zo weer kan omslaan, maarrr… pluk de dag en geniet van de mooie momenten

 • 6 maanden ago

  Mmm, wat is er mis met genieten van de fijne en positieve momenten. Zolang je je inderdaad maar realiseert dat het ook wel weer anders kan zijn en je daar niet door uit het lood laat slaan.

 • 6 maanden ago

  Maar ook een dikke duim voor jou, omdat je naar de goede raad van de shrink luistert. <3

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: