Gezocht: vogelfluisteraar

Slapen is nog steeds een drama en niet alleen het uitblijven van het resultaat van de slaappillen, nee, ook buitenshuis is er iets wat mij uit mijn slaap houdt.
Ik ben me ervan bewust dat als je op dingen gaat letten het steeds erger lijkt te worden.
Nou…veel erger dan dit, kan niet!

Het is namelijk zo: ik woon op een prachtige –groene- plek waar veel bomen staan, en volgens mij trekken ’s avonds alle vogels uit het dorp daar naar toe.
Het zijn er honderden zo niet duizend(en).
Met een gigantisch kabaal vliegen ze met z’n allen gestaag over mijn huis richting de bomen.

Als ze eenmaal zijn gesetteld wordt er nog een poosje flink gekwetterd en gemekkerd maar na een poos houden ze allemaal eindelijk hun bek dicht.
Je zou denken dat ze dan gaan slapen, wat volgens mij ook de bedoeling is.
Maar na de zoveelste ik-kan-niet-slapen avond ben ik eens op die gasten gaan letten en ik heb wat ontdekt.

Op het moment dat ze allemaal hun bek dicht hebben moet er zondig nog 1 vogel wat ‘kwetteren’ waar vervolgens de hele bliksemse teringzooi weer mee begint te tetteren.
Als de rust weer is terug gekeerd – vaak moet er nog eentje het laatste woord hebben- zou je denken dat het gezeik voorbij is, niks is minder waar.

Er zit één zwerende etterpuist tussen die gasten die iedere keer weer de hele zooi aan het kwaken maakt. GEK WORD IK ERVAN!
Met een luchtb.uks de bomen ontruimen lijkt me wel effectief, maar niet haalbaar en zeker niet diervriendelijk.

Ik vraag me daarbij ook af waarom ik er voorheen geen last van had en nu wel?

 

4 Comments

 • 5 jaar ago

  Overbelast zijn, overprikkeld zijn. Klinkt ook in mijn oren erg herkenbaar. Zelfs het kleinste geluidje kun je er dan niet bij hebben – laat staan van die ouwehoerende boomzitters.

 • Eric
  5 jaar ago

  Zuster Klivia heeft een punt.

 • Zuster Klivia
  5 jaar ago

  Overprikkeld (door slaaptekort en medicatie) zorgt ervoor dat je normale dingen veel harder binnenkrijgt. Daarbij lig je wakker: je móét er wel naar luisteren. Oordopjes kopen, lijkt me een prima remedie.

  Als ik zelf overbelast ben, teveel hooi op mijn vork heb genomen, dan storen zaken die me normaal niet opvallen, enorm. Dan kan ik echt vallen over futiliteiten. Geluidsallergisch noem ik dat.

 • Ilona Dekker
  5 jaar ago

  Ik herken dat wel; ik denk dat je (misschien ook door de medicijnen) erg overgevoelig bent voor dit soort dingen en door slaapgebrek irriteren dingen sneller en hoor je dingen die waar andere mensen geen last van hebben. Wij huurden in oktober jl. een cottage in Engeland met hoge bomen vol met kraaien destijds had ik er geen last van. In mei jl. (toen voelde ik mijzelf slechter) hetzelfde huisje, dezelfde kraaien en ik kon ze wel uit die boom schieten….Is uiteraard geen oplossing maar misschien een verklaring. Ik heb sinds een paar weken lavendelolie op mijn kussen van de Tuinen dat helpt wel iets en voor de vogels oordoppen. Het is misschien een schrale troost maar zo eind juli houden de vogels weer op met het vroege kwetteren… Heb je misschien een mogelijkheid om over te stappen op andere slaapmedicatie, kan natuurlijk ook zijn dat er een sprake van gewenning is en dat zou je psychiater ook moeten weten. Helaas heb ik geen pasklare oplossing voor je. Iets anders wat je misschien zou kunnen proberen is avondthee. In ieder geval sterkte ermee.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: