Gezond bezig

DSCN0977 DSCN0978 DSCN0979

Al een geruime poos ben ik me meer bewust van ‘wat ik eet’ dan daarvoor.
Op tv zie je ook veel programma’s (tenminste ik zie ze) die aandacht besteden aan eten.

“Lees de etiketten!” tipte laatst iemand en weet zodoende wat je precies naar binnen werkt.
Wat een nadeel is, is dat ik nu niks meer ‘zomaar’ meeneem uit de supermarkt.
Ik controleer voornamelijk de -toegevoegde-  suikers in producten. En ja: je wordt er niet vrolijk van.

Voor wat betreft bovenstaande foto’s, ik stofte een oude citruspers af en kocht een paar netten perssinaasappels.
Gewoon the old fashion way persen; tot er geen druppel meer uit kwam.

Hieronder een foto van een pot “hazelnootpasta’.
Dit kun je toch geen hazelnootpasta meer noemen lijkt me.
foto

Letten jullie ook etiketten?

Fijne zonnige dag vandaag

 

2 Comments

  • Sannah
    4 jaar ago

    2% is blijkbaar genoeg om het zo te mogen noemen …

    Ja, ben sinds ruim een jaar er veel meer mee bezig, maar merk wel dat het in drukke tijden, zoals nu, gemakkelijk verslonst als het je nog niet helemaal eigen is.

  • 4 jaar ago

    Ik lees al ruim 6 jaar etiketten heel zorgvuldig dankzij coeliakie oftewel glutenintolerantie. Voordien lette ik daar eigenlijk niet of weinig op en kookte ik culinair uit pakjes en zakjes …..

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: