Girl Power

Het wandelen gaat goed. Heel goed zelfs. De maand december – en hij is nog niet voorbij – heb ik al ruim 60 kilometer gewandeld. Sowieso loop ik om de dag, maar soms ook iedere dag. Op het internet zocht ik op Powerwalking en ontdekte dat ik dat wel een uitdaging vind. De bedoeling is dat je in een heel stevig tempo wandelt en als je dat goed doet verbrand je vet.

Het doel van 6 kilometer in een uur is al gelukt, al valt dat tempo best tegen. Regen en wind werpen ook wat roet in het eten. Al is die wind echt heerlijk! kan ik zo van genieten als ik langs het water loop en de wind rukt aan mijn lijf zodat het af en toe moeite kost om niet in de berm te belanden. Ik houd ervan!
Nurse uploaden
Naast de wandelschoenen heb ik ondertussen meer dingen aangeschaft. Zo kocht ik een speciale muts/shirt met lange mouwen/Iphonehouder en een heerlijk (strak) zittende broek. Als ik buiten ben zie ik er sportiever uit dan dat ik me voel. Toch is die kleding geen overbodige luxe, je moet je goed kleden tegen de kou en de wind, met de spullen die ik in de kast heb liggen kwam het niet goed. Hardloopkleding is hiervoor heel erg geschikt.

Gisterenavond liep ik voor het eerst ìn het donker en zonder takkie, niet ideaal maar het kon niet anders. De kleuter is overdag thuis en zijn zussen zijn er niet. Voor mij overdag geen moment dat ik er tussenuit kan, daarbij komt het dat de kleuter wéér ziek is, wederom buikgriep. Afijn, er zat gister niks anders op dan in het donker te gaan lopen. Erg prettig vond ik het niet, af en toe schrok ik van mijn eigen schaduw en bepaalde stukken van mijn route heb ik niet gelopen omdat het daar pikkedonker was en ik me daar verre van veilig voelde.

Of het vanavond weer gaat gebeuren weet ik nu nog niet, op dit moment zit er een onbestendig gevoel in mijn maag…..ik hoop dat de buikgriep mijn deur voorbij gaat.

10 Comments

 • 3 jaar ago

  Ik zou het ook vaker moeten doen, maar ben soort van scheitluis: durf echt niet in het donker alleen de straat op.

 • Dionne
  3 jaar ago

  Lijkt me gezellig. En ik kan je zo weer naar huis rijden indien gewenst 🙂

 • 3 jaar ago

  Wie weet wandel ik zo een keer jouw kant op xx

 • 3 jaar ago

  Volgens mij kun je bij jou in de buurt prachtig wandelen! xx

 • 3 jaar ago

  Gewoon doen zou ik zeggen!! 🙂 xx

 • 3 jaar ago

  Wat lief gezegd Mevrouw H. Dank je wel! Jij ook hele fijne dagen gewenst! x

 • 3 jaar ago

  Lieve Nurse, je bent bijzonder goed bezig volgens mij. Lopen, wandelen en bewegen is zo goed om een leeg hoofd te krijgen. Ik wens je vanuit Hilversum bijzonder fijne Kerstdagen met allen die je lief zijn en hoop dat je er zelf ook van kunt genieten!

 • 3 jaar ago

  ik liep in de zoner vrij veel maar nu gewoon niet. krijg er zowaar weer zin in door jouw enthousiastme111111111111111111111111111111! oh en morf ook (kat op toetsenbord)

 • Mieke
  3 jaar ago

  Wat goed zeg! Wandelen is erg goed he, ik zou het echt vaker moeten doen, ik knap er zo van op!

 • Dionne
  3 jaar ago

  Wat ben ik trots op je. Dit is zo’n goede stap en zo dapper. Keep up the good work!

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: