Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Goed bezig

G

Afgelopen dagen ben ik voor afspraken in het zknhs geweest, best pittig en erg vermoeiend een drukkende pijn in mijn hoofd is wat ik er o.a. aan over heb gehouden.
De shrink is een begripvol man, snapt een hoop en is niet oordelend, iedere keer als ik bij hem op de bank zit prijs ik mijzelf gelukkig dat hij deel uitmaakt van mijn leven. Er zullen vast goede hulpverleners zijn maar weet ze maar te vinden.

Regelmatig hoor ik van mensen dat ze van het kastje naar de muur worden gestuurd door incapabel volk wat niet weet wat-te-doen met sommige problematiek. Het is sowieso erg lastig om een hulpverlener te vinden die zich heeft gespecialiseerd voor bepaalde zaken. En als je een hulpverlener vind is het ook nog maar de vraag of je het betalen kan. Er valt een hoop niet meer onder basisverzekering en al helemaal de medicatie niet die je nodig hebt. Zo kreeg ik in september een overzicht van mijn zorgverzekering waarin stond dat ik mijn hele eigen risico  had opgegeten voor dit jaar. Wat een hoop geld zeg.

De gesprekken met therapeut staan in teken van positief met situaties omgaan. Vaak word ik dan ook de hemel in geprezen door stappen die ik maak. Dat is fijn, dat geeft de burger moed.

Vandaag zag ik de shrink. Die zet me altijd weer met beide voeten op de grond. Want ‘dit’ is het probleem en ‘dat’ zijn de stappen die genomen moeten worden. Hij zorgt ervoor dat ik scherp blijf en goed op blijf letten dat ik niet in mijn valkuilen val.

Vandaag kwam ik met hem tot dezelfde conclusie: het is makkelijker om als kind banden aan te gaan zonder dat je al teveel over dingen moet nadenken, dan dat je als volwassene het hele proces moet doorlopen en je de nodige bagage meesleept en een gezin  hebt. In feite begin ik sinds ik in therapie zit opnieuw met leven. Ik maak een soort van inhaalslag.

Ik vind dat verre van makkelijk. Toch ben ik goed bezig. Over die conclusie waren we het eens.
Wat fijn om te horen!

1 reactie

Geef een reactie

  • Lekker is dat, goed bezig zijn. Keep up the good work. Kleine stappen zijn ook stappen. En drie vooruit, twee achteruit brengt je nog altijd voorwaarts. Ondertussen is het wel verrekte ruk dat de weg zo lang en zo moeilijk en zo ingewikkeld is.

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: