Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Goed voor de donder

G

Stiekem vind ik het helemaal niet erg dat het nog niet zo koud is. Want ik heb hardop uitgesproken dat als het kouder wordt, ik weer ga wandelen. En stiekem heb ik daar helemaal geen zin in. Het is al maanden geleden dat ik in mijn wandel-flow zat en daar ben ik ondertussen volledig uit.

Dat wandelvirus waar ik kort last van had is bij anderen wel blijven hangen. Ik zie ontzettend veel mensen wandelen. De hele dag door zie ik mensen lopen, zowel oud als jong. Met jong bedoel ik 40-plussers ๐Ÿ™‚
Volgens mij zijn er meer mensen aan de wandel dan begin van dit jaar. En ik zie bijna geen hardlopers meer.

Hardlopen kan gevaarlijk zijn, zo zijn er hier in het dorp dit jaar een paar mannen overleden die in het naburig bos aan het hardlopen waren.
Over wandelen kan ik echt niks negatiefs vinden ๐Ÿ˜‰

Het wandelen wat qua energie een enorme hap uit mijn lijf nam, is vervangen door het rommelen op de moestuin. Al denk ik niet dat ik ze met elkaar kan vergelijken. Eergisteren stond ik bijvoorbeeld peentjes te zweten tijdens het plaatsen van dikke palen en het spitten op de tuin. Andere dagen ben ik niet zo hard aan het werk, dan rommel ik wat rond in het kippenhok. Neemt niet weg dat ik doodmoe ben als ik thuis kom, het liefst direct ga slapen en niet veel puf meer heb.

Ik voel me redelijk veilig op de tuin, ik heb er mijn blokhut staan waar ik me kan terug trekken als angst me aanvliegt; of als ik geen zin heb in sociaal gebabbel met de hangouderen.
Dat is anders bij wandelen, daar ben ik buiten en kan ik niet ergens schuilen om weer de energie terug te vinden. Ik heb gemerkt dat ik over mijn angsten heen heb moeten stappen om van huis weg te wandelen, om uren buiten te zijn.

Ik heb nog niet zo heel veel zin om uit mijn comfortzone te stappen en de wandelschoenen aan te trekken; om het hele proces weer door te moeten.
Misschien gaat het kriebelen als het plots weer kouder wordt.

Een positief artikel over wandelen staatย HIER.

 

10 reacties

Geef een reactie

 • Leuk dat je me bent gaan volgen. We hebben alvast tuinieren en kippen gemeen. En dat in het eerste bericht dat ik van je lees;-)

 • Tja, met mijn hond is het wandelen niet iets waar ik veel over na hoef te denken. Hij is gewend om tussen de middag voor een lange wandeling te gaan en daar hou ik me eigenlijk altijd aan. Wanneer ik in mijn eentje ga, zet ik een audioboek op en de rest gaat vanzelf ๐Ÿ™‚

 • Een stemmetje in mijn hoofd maakt van simpele bezigheden al snel een verplichting. Dat wandelen van mij begon ook al bizarre vormen aan te nemen. Pfft…ik zal het eens teruglezen om daarna goed in mijn hoofd te prenten hoe ik het deze keer NIET moet gaan doen.

 • Proef jij het verschil tussen iets uit de winkel en iets uit het tuintje van je vader?

 • Wandelen is gezond. Maar buiten bezig zijn ook.
  Doe wat het beste aanvoelt voor je lichaam en waar je je goed bij voelt. Iets doen omdat je je ertoe verplicht voelt, is een enkel keertje wel goed maar je moet het niet zien als werk ๐Ÿ˜‰
  Lieve groet en sterkte

 • Herfst is volgens mij hรฉt seizoen bij uitstek om lekker je eigen zin te doen: eropuit om uit te waaien of liever knus op de zetel ‘et een kopje thee. Alles mag!

 • Goed bezig jij! en wat ik allemaal kweek? Houd je vast ๐Ÿ™‚ : boerenkool, koolraap, rode kool, bieten, knoflook, gember, spekbonen, snijbonen, bruine bonen, kidneybonen, peterselie, knolselderij, selderij, witte ui, rode ui ………….volgens mij was dat het wel ff in een nutshell :-).

 • Ik denk dat het bezig zijn in je moestuin ook een goede en fijne bezigheid is. Lopen is ook lekker. Ik loop ook sinds kort 1 x per week met een vriendin. We begonnen met krap 5 km en laatste hebben we zomaar ff 13 km gelopen. Niet snel, niet langzaam, gewoon lekker doorstappen. En het is heerlijk! Al vind ik het nu het snel donker is wat minder leuk. (we lopen vaak na het eten, door de weeks).
  Wat kweek je allemaal in je moestuin?
  Liefs,
  CarpeDiem

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: