Heftig

Als je ons drieën naast elkaar zou zetten dan zie je twee tegenpolen en iemand die ergens in het midden staat.

Links staat iemand die zich non conformistisch opstelt en precies aan de andere kant staat een persoon die zich in groepen moet bewegen. En ik sta ergens links van het midden. Ik ben zeker geen groepsmens maar ik ben ook niet de persoon die de grenzen opzoekt in contacten met mensen.

Het is ontzettend interessant overeenkomsten te vinden bij elkaar en die zijn er in ruime mate. Ik zie door jarenlange therapie wel waar het is ontstaan en ook dat op een gegeven moment je eigen beslissingen kan nemen maar dat de schade die is ontstaan onuitwisbaar is.

Mijn shrink dacht jaren geleden dat ik er als de beste uit was gekomen, dat werd tijdens het etentje ontkent. Maar waar ik nu na jaren weer probeer het leven op te pakken en vriendschappen probeer op te gaan bouwen zie ik aan de andere iemand die huis en haard incl kinderen verlaat om te vertrekken naar het buitenland om nooit meer terug te keren.

Ik ben er nog steeds wat triest van…….het is nogal niet wat die beslissing en het gaat ook daadwerkelijk gebeuren, en snel ook.

4 Comments

 • 5 maanden ago

  Dat is heftig zeg. Wat een wonden kunnen er ontstaan als je in je jeugd niet veilig kon opgroeien en van jongs af aan moest overleven. En toch ben ik blij dat je ze hebt ontmoet en er weer contact is. Wie weet komt je broer nog op andere gedachten..

 • 6 maanden ago

  Zo. Dat is geen kattenpis.

 • Lotus Lilly
  6 maanden ago

  Ja klopt, mijn oudste broer. Godzijdank heeft hij wel volwassen kinderen.

 • 6 maanden ago

  Wow, heftig zeg, alles achterlaten en vertrekken.
  Zijn dit jouw broers/zussen?

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: