Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

heimwee

h

Week 1 zit erop. Een week zonder de kids. Ik heb ze in de afgelopen week 3x gezien. En niet zonder reden. Zo heel erg hebben ze het niet naar hun zin bij hun vader. Dachten we eerder nog dat ze daar beter af waren dan hier, daar zijn we nu dus van terug gekomen. Dikke tranen werden er geplengd gisteren. Nadat ze hun hart hadden gelucht vertrokken ze op de fiets terug naar hun pa. Wel wat geld van hun stiefvader rijker. Voor een middagje zwembad of iets dergelijks.

Wij zijn ondertussen hier in huis ook bezig om een aantal verrassingen te plannen voor als ze terug zijn. Zo krijgt mijn oudste morgen een prachtig bureau met bijbehorende stoel. Is ook nodig, ze gaat per slot van rekening over 2 weken naar het voortgezet onderwijs. Krijgt een laptop van school (betaal ik) voor de lessen. Schoolboeken zijn zo passé 🙂

Voor die laptop heeft ze een goede plek nodig waar ze rustig kan zitten werken en leren. Verder staat er deze week ook een ander bed.

Mijn kleine meiske straalde ook helemaal niet meer. Zat als een aangeslagen vogel op de bank. Dikke tranen toen ze weg ging. Daar baal ik dan het meeste van. Het kind voelt zich al zo’n vreemde vogel bij haar pa. Dat is wellicht wel logisch als je zonder pa opgroeit. Een paar hele dikke knuffels van mij en haar stiefvader, en dikke zoenen, en toen zag ik weer een klein sprankeltje in haar ogen.

Nog twee weken. Het blijft dubbel. Voor mij fijn. Ik merk het aan alles dat dit goed voor me is. Het feit dat de meiden het niet tot nauwelijks naar hun zin hebben, arghhh…dat voelt uiteraard verre van prettig.

8 reacties

Geef een reactie

  • Ik doe mijn best. En ik moet eerlijk zeggen, dat het me ook nog wel goed af gaat. Soms moet je ff aan jezelf denken. In mijn geval is dat nu even het geval.

  • Bah. Wat vervelend dat je meiden het niet naar hun zin hebben. En tegelijkertijd wat fijn dat de rust en ruimte jou nu goed doen. Houd je daar aan vast. Des te beter gaat het ook als ze straks weer fijn bij jullie zijn.

  • Hè, dat klinkt inderdaad dubbel. Als je kinderen het niet fijn hebben, zit je toch niet helemaal rustig. En dat terwijl je dat net ook zo hard nodig hebt. Fijn dat ze even bij jullie hun hart hebben kunnen luchten. Hopelijk lukt het jou en hen om de komende twee weken toch nog ‘goed’ door te komen.

  • Wat sneu voor de meiden. Erg jammer. Een gemiste kans voor je ex-echtgenoot. Voor jou is het even goed, deze rust. Al is het wel dubbel… Probeer er het beste van te maken hè. Dikke knuffel voor jullie drietjes! x

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: