Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Held

H

Beste buren,

Het heeft even op zich laten wachten maar ik heb de tijd genomen voor deze terugkoppeling.
Ik was zéér verbaasd en eigenlijk ook weer niet toen ik een politieman bij mijn voordeur aantrof die mij vriendelijk verzocht binnen te mogen komen. Er was al eens mee gedreigd dus echt een grote verrassing was het niet.

Het kwam mij niet goed uit, want ik had me de hele dag al druk gemaakt omdat ik naar de dierenarts moest met mijn hond, terwijl daar een paar dagen daarvoor een hond van mij was ingeslapen. Maar goed, een man van de wet, die laat je binnen.

De agent begon te praten over mijn hond want dat is waar jullie je enorm druk over maken. Volgens de politieman waren er al vele incidenten geweest en zelfs ééntje waarbij een teckel was gebeten.
Ik wist daarom ook direct welke buurman de politie had gesproken.

Laat ik voorop stellen dat mijn hond jong is en erg lomp tel daar een hoop enthousiasme bij op en je krijgt een ongeleid projectiel, natuurlijk weet ik dat en ben ik me daar erg van bewust. Buitenshuis houd ik haar kort en we zorgen ervoor dat ze niet meer in en vrolijke bui met de kleuter de voordeur uit rent de straat in waar jullie je schichtig ophouden en ons nauwlettend in de gaten houden.

Om een kort verhaal niet te lang te maken: de politieagent drukte mij een paar dingen op het hart. Het zal jullie verbazen maar hij vond dat ik jullie gewoon moest laten kletsen over beten en andere onzin. Als jullie denken dat je gebeten bent terwijl we best weten dat het niet zo is dan kan ik daar beter niet over in discussie gaan. Ik zou eigenlijk met de hond bij jullie moeten aanbellen om beide kanten eens goed kennis te laten maken. Dat jullie zodoende een beter beeld krijgen van mijn lieve hond. Ik heb besloten mijn hond hiervoor te beschermen, wie weet raakt ze door jullie getraumatiseerd.

Wat hij een paar keer herhaalde en ik verzin dit niet is: dat ik me vooral NIET in een hoekje moet laten drukken door dit gezeik en gezever. Er moet een soort van wederzijds begrip komen, voor zover daar van mijn kant nog geen sprake van was.

Het was wel erg aardig dat er nog was opgemerkt dat er een, soort van afstand, is gekomen tussen mij en de rest van de buren. Ligt dat niet een beetje aan jullie handelen? want het is toch een beetje gek dat als ik mijn hoofd buiten de deur steek iedereen met slippende sloffen het huis in rent?

Zullen we zo afspreken dat ik goed op mijn hond let……en dat jullie dan weer gewoon mijn kleuter binnenlaten om te spelen met de kinderen? want laten we eerlijk zijn, in dit verhaal is mijn kleuter toch een slachtoffer. Hij is nergens meer welkom en dat is toch beetje gek.

Maar mochten jullie hem niet binnenlaten, dan stuur ik daar de politie niet op af hoor, nee natuurlijk niet. Ik spreek jullie er zelf op aan, want dat kan ik heus!  Daar heb ik in tegenstelling tot jullie geen politieagent voor nodig.

4 reacties

Geef een reactie

  • Wat een bende onverdraagzame, laffe buren heb je. Echte helden zijn het, die hun frustratie op een kleuter uitwerken 🙁 Hoop dat je de kracht en de gelegenheid krijgt om dit uit te praten.

  • Tjee wat een gedoe zeg. Pfff ik hoop dat je kleuter snel weer overal mag spelen.

  • We hebben het inderdaad niet getroffen met de buren. En inderdaad: ze zien het niet goedkomen met Hope als hulphond. Ze zouden anders piepen als ze zien wat ze al kan en doet voor me. Maar dat neemt hun angst niet weg, en daar gaat alles om…het gaat niet om mij hond..maar het gaat in dit geval om eigen angsten die hebben ze niet onder controle.

  • Djeeezzz … jij moet het duidelijk niet van je buren hebben. Hier zouden we ze “azijnpissers” noemen, maar hoe sneu dat dit dan weer gevolgen voor de kleine man heeft. Ik neem aan dat ze al helemaal niet begrijpen dat Hope als therapie/hulphond ingezet gaat worden. Vast onmogelijk in hun ogen want groot … eng … vals, vergeten ze vooral hun eigen kortzichtigheid dus, sneu!!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: