Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Het doel heiligt de middelen

H

Ik had afgelopen weekend vriendin M. uitgenodigd om te komen eten. Vraag me niet waarom, maar dat was mijn plan.
Natuurlijk had ik eerst ‘gewoon’ kunnen afspreken, om eens te kijken hoe bezoek hier in huis zou verlopen, maar nee, ik had de lat direct op het hoogste punt gelegd.
Het voelde goed en het ging ook goed. Terwijl ze rustig aan tafel zat maakte ik de Roti.

Het was gezellig, het eten was ook gelukt en ja, ik sliep de dag erna de hele dag, het had me best wat energie gekost.
Het doel heiligt de middelen. Mijn wens om dingen gewoon te doen ongeacht wat de uitwerking op mij zal zijn is enorm groot deze week.

Want we zijn er nog niet….nee………….

Ook maakte ik een afspraak met mijn kinky* kapper om mijn verknipte haar eens goed kort te knippen/scheren, weet ik veel wat.
Morgen staat de afspraak en ik heb er zin in, omdat het totally anders zal worden dan het nu is…en ik ben er na twee jaar afwezigheid weer aan toe!
Voordat ik naar de kapper ga heb ik eerst een afspraak met een groepje knabbelvissen, ook zoiets waar ik al heel lang naar toe wilde maar het niet aandurfde.
Pure verwenning.

Het allerleukste vond gisteren al plaats. Ik fietste met mijn bakfiets naar een fietsenmaker en trof een deal voor een nieuwe ‘elektrische’ fiets.
Bij thuiskomst keek ik nog wat rond op het internet en zag dat ik eigenlijk helemaal niet zo’n goede deal had getroffen.
Dus belde ik op…………………..om van de deal af te zien…………………….omdat ik vond dat ik teveel moest bijleggen.
Nu had de fietsenmaker héél veel belangstelling voor mijn bakfiets, dus vroeg de beste man mij om later nog even langs te komen om over de prijs te praten.
Een uurtje later trapte ik mezelf weer richting de fietsenwinkel en zonder enig gezeur van mijn kant kreeg ik een veel betere deal.
Ik stapte ontzettend gelukkig en blij en opgelucht en uitgelaten op mijn fiets terug naar huis.

Ben enorm trots op mij zelf, ik heb deze week echt grote dingen gedaan in mijn eentje.
Een jaar geleden kon ik niet eens alleen over straat, deze week maakte ik grote stappen.
Ik was gisteren wel helemaal van slag en was ongelooflijk moe, van die vermoeidheid die je zo kan overvallen weet je wel?
Alsof er een donkere deken om je heen valt en de zwaartekracht aan je oogleden trekt.

Ik zie hier duidelijk een kentering in mijn toestand. Er is een verandering gaande, een positieve verandering.

Het kost mij alleen bakken met energie, en ik moet niet te hard van stapel willen lopen. Ik maak op die momenten een hoge piek maar donder ook zo gezegd weer keihard naar beneden, fysiek dan hè, dat is wel mijn valkuil, namelijk.
Ik wil teveel en te snel van mezelf, maar dat gaat nooit lukken op korte termijn.

* Kinky: in de zin van een kapper die dingen doet met haar wat een normale kapper niet kan, omdat het extremer is en meer techniek vergt.
Dit weet ik uit ervaring omdat er nog nooit een andere kapper is geweest die ook maar in de richting kwam van deze hippe knippers.

13 reacties

Geef een reactie

 • Wat ontzettend goed!!! Geniet ervan en geniet ook van de rust!
  Fijne paasdagen!

 • En????? beviel het fietsen? als het wat minder koud wordt is het fietsen wel wat leuker ja…ik moet nog wel een paar weken wachten tot ik mijn fiets krijg 🙁

 • Een elektrische fiets gekocht? Wat een goed idee :-). Heb die van mij net vanmiddag opgehaald. Nu nog effe wachten op wat warmer weer.

 • Wat goed van je iedere overwinning is er eentje ook al moet je daarna weer inleveren qua vermoeidheid. Je kunt trots op jezelf zijn! Veel plezier bij de visjes en de kapper!
  Lieve groetjes,

 • Fijn dat je een verbetering voelt. Rustig aan en genieten van de kleine veranderingen! Ben benieuwd hoe dat is met die knabbelvisjes! Liefs en fijn paasweekend x

 • oh wat héérlijk, die stappen te merken! ik kan me voorstellen dat het de vermoeidheid erna waard is. (ik ben ook zoo moe, en koud, maar komt door verkouden/weer/laat naar bed…)
  en naar de kapper, mens wat zal je je heerlijk voelen. goed haar doet een hoop met een mensch:)
  fijn bericht! XX

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: