Het is weer feest

Het mooie weer breekt aan en iedereen in de buurt komt onder het stof vandaan om de wereld buiten weer eens te verkennen.
En met zo’n mooie dag als vandaag hoor je het woord al vanaf de ochtend door de straat gonzen.

Straat-BBQ!!!

Niet BBQ-en in je eigen achtertuin….neeneeneeneenee….dat gebeurt midden op de straat en bijna alle buren doen dan mee.
Die BBQ met de buurtjes vindt wel een paar keer per jaar plaats. Gewoon, omdat het gezellig is.

Vandaag is het helemaal feest want er is nu ook een springkussen neergezet. Die wordt gehuurd en geleverd door een ondernemer uit het dorp.
Vanaf dat het luchtkasteel vol met lucht zit is het feestgedruis onder de kids  losgebarsten.
Er wordt geschreeuwd, gehuild en gelachen. Zo gaat dat met kinderen.

En hoe later het wordt op de dag, hoe meer er gejankt wordt. Ze worden moe, onhandig vallen bovenop elkaar en waar dat in de ochtend nog leuk was is dat tegen de avond een ramp.

Kinderen hebben met flessen water leeg gegooid in het luchtkasteel zodat iedereen nu heerlijk vies is en het nog eens extra glad is. Zo gaat dat met kinderen.

De BBQ’s gaan nog lang niet aan, want nog niet iedereen is terug van het werk. Straks, als alle kinderen zo ongelooflijk onhandelbaar zijn dat er niet meer mee te praten valt, dan is het tijd dat de buurmannen met in de ene hand een shaggie en in de andere een flesje bier de t-bone steaks en de worsten op de grill gooien.

Echt heel gezellig is het voor sommige mensen niet hoor, die BBQ. Laat ik met mezelf beginnen: ik doe er nooit aan mee. Niet omdat ik het niet gezellig vind, maar omdat ik sommige mensen niet in mijn buurt kan verdragen, laat staan dat ze naast me zitten te eten en te brallen.

Sommigen maken hele domme grapjes. Daar kan ik écht niet tegen, mee lachen voor de fun lukt me ook niet. Krijg je van die vreemde situaties, ongemakkelijk ook.
Sommigen drinken teveel, die gaan dan heel dom zwetsen, kan ik ook niet tegen.
Sommigen hebben gewoon altijd wel ergens een mening over, zonder dat het gestaafd is aan wat voor onderzoek dan ook, kan ik ook niet tegen.
Of wat dacht je van die personen die altijd wat aan het vertellen zijn met hun mond vol eten? Dat je hele brokstukken voedsel toegeworpen krijgt als ze toevallig nét wat tegen jou zeggen.

Oh.My.God !

Ik trek zo mijn vermoeide kleuter naar binnen, geef hem te eten en breng hem op tijd naar bed. Het is mooi geweest voor vandaag.

2 Comments

  • 3 jaar ago

    Hier op het stationsplein zijn er ook tal van dergelijke initiatieven. Of het een succes wordt zal grotendeels van het weer afhangen. Ikzelf doe er ook niet aan mee. Het plein is een groot stuk van mijn werk en in mijn vrije tijd vertoef ik dan liever elders

  • Colin
    3 jaar ago

    5 jaar lang was hier niets aan de hand en opeens moet het plein opgeleukt worden, was er een feestmiddag met tig foto’s op facebook en komt er een kinderspeelmiddag. Gelukkig heb ik aan de achterkant een steeg waar ik ook mijn auto kan parkeren … en ontsnappen!

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: