Het laatste agendapunt van deze maandag

Het laatste agendapunt voor vandaag was een rapportbespreking op school.
Eerlijk gezegd zag ik er als een berg tegenop.
De laatste keer –voor de zomervakantie- verliep het gesprek nogal dramatisch.

Ik was in de veronderstelling dat het allemaal goed ging, niet zo raar, want de tiener liet wel eens cijfer zien en dat baarde me geen zorgen.
Totdat er een soort ‘toets’ werd gemaakt, een voorloper van de Cito.

De dag dat de tiener thuis kwam met de uitslag van die toetst dacht ik echt dat iemand mij in de maling nam. Het allerlaatste wat ik had verwacht was de conclusie die erop vermeld stond.

Niet veel later volgde het gesprek met de juf, en die bevestigde nogmaals de uitslag.
Het ging helemaal niet goed met de tiener op school, het was kommer en kwel zogezegd.

We vertrokken in shock van school. Hoe was dit nu mogelijk? Had ik iets over het hoofd gezien? Lag dit aan de situatie thuis – mijn toestand- of …of…of……..Gut ja, wat zou het kunnen zijn?
De chef, haar vader en ik, wij deelden niet dezelfde mening over de oorzaak.

Met het lood in de schoenen liep ik vanavond naar school. Zou de droom om ‘juf’ te worden wederom de grond in worden geslagen door tegenvallende resultaten?
Het tegendeel bleek waar, de meester was erg positief en ondanks dat er nog wat toetsen –waaronder de Cito- gedaan moeten worden, lijkt de toekomst er toch anders voor haar uit te zien.
Natuurlijk moet ze nog steeds haar stinkende best doen de rest van het jaar, en als ze dat dan ook doet dan zou het goed kunnen zijn dat haar droom toch uit kan komen.

In mijn hoofd blijft het onrustig, want ik ben er bijna van overtuigd dat het met mijn toestand te maken heeft. Daar kan ik niets aan veranderen, sterker nog, ik verwacht op korte termijn ook geen verandering.

Maar goed, nu zijn we allemaal blij dat het beter gaat, we prijzen haar de lucht in, vertellen haar dat we trots op haar zijn,  we zijn positief over de toekomst en ik hoop dat dat haar sterkt.

We hebben nog even, het schooljaar is pas begonnen.

4 Comments

 • 5 jaar ago

  Psies! 🙂

 • 5 jaar ago

  Hij is echt ontzettend aardig en betrokken, een topper!

 • 5 jaar ago

  Door wie of wat het komt kom je waarschijnlijk nooit achter, Misschien is het wel gewoon de puberteit. Feit is dat het nu beter gaat en dat is fijn. De hemel in prijzen lijkt me inderdaad een goed plan.

 • Ingeborg
  5 jaar ago

  Fijn dat het zo’n goed gesprek was, wat een lieverd hè die meester! Super dat het nieuws positiever was. En leuk dat we zomaar even koffie hebben gedronken vandaag:-) Sterkte met de rest komende week maar deze is vast binnen! x

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: