Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Hier heb je wat aan

H

Ik heb een ge-wel-di-ge site tussen mijn favorieten staan waar ik heel enthousiast over ben en graag met jullie wil delen.

Inleiding: als jong meisje was ik al erg met parfum bezig, nu nog steeds trouwens. Een geur maakt de mensch helemaal af is mijn mening.
Ik houd wel eens wildvreemde mensen aan op straat om te vragen wat ze voor geur op hebben, het doel heiligt de middelen, als mijn neus iets ruikt wat lekker is dan MOET ik weten welke parfum het is.
Daisy-Delight-570x750
Ik ben ook heel trouw in mijn geuren, dat wat ik al lekker vond toen ik een jaar of 15 was is na zoveel jaar niet veranderd.  Het is wel lastig geweest om nieuwe geuren te vinden die mijn aandacht trokken.  Ik kan hier heel veel do’s en dont’s neer pennen over parfum maar daar bedank ik voor, is ook niet hetgeen ik delen wil.

Onderstaande link kan een openbaring zijn voor iedereen die van parfum houdt. Op de site kun je dus zien uit welke ‘tonen’ de geur bestaat.  En zo kun je op de site meer geuren vinden die in de buurt komen van wat je lekker vindt. Maakt het zoeken in een parfumerie een stuk eenvoudiger.  Ook kun je zoeken op ingrediënt en dan laat de site een scala aan merken zien die dit ingrediënt bevatten.

Ik ben fan van deze site, wie weet hebben jullie er ook wat aan 🙂

Klik hier als je meer wilt lezen over de parfumdatabase.
En klik hier om het walhalla te betreden 🙂

5 reacties

Geef een reactie

  • Helemaal leuk de sites .Ik ben echt dol op geurtjes en zie al een paar namen staan die ik ook in de collectie heb .Ik ga nu maar eerst eens wat opmaken want er staan nu zo’n 35 geurtjes ,een echte verzamelaar dus .Gelukkig kan ik nog wel eens wat aan mijn dochter geven want ook die is er dol op.

  • Leuk! Ik ben gek op parfums en heb sinds 10 jaar een vast merk: Serge Lutens. Ik wissel geuren van dat merk soms af, maar heb meestal de Datura Noir. Daar kun je mij, als het mogelijk was, zo’n beetje in uit tekenen 🙂 Ik smeer ook elke dag met bodylotions en mijn nieuwste vondst is de Hawaii lijn van Douglas Spa. Oh, wat word ik gelukkig van die geuren.

  • Dank voor de tip! Momenteel ben ik namelijk weer erg aan het speuren naar een nieuwe geur, voor de afwisseling (en omdat het speuren of eigenlijk het vínden van dé nieuwe geur zo leuk is). In die speurtochten kom ik vaak terug op een geur die ik een paar jaar geleden al had; zo staat Rose van Paul Smith weer op de plank.
    Pure van DKNY staat er ook al-tijd; dat is mijn vaste geur. Daisy vind ik ook zalig, zoals veel van Marc Jacobs, maar op de een of andere manier vind ik zijn geuren te zwaar, te heftig. Zelfs zo erg, dat ze me na een paar uur tegen gaan staan.

  • Ja, leuk kende de site nog niet maar kijk vaak op Fragantica.com daar kun je ook iedere mogelijke geur intypen en dan krijg je ook te zien wat voor soort geur het is. Jammer overigens dat sommige geuren in NL niet meer verkrijgbaar zijn. Ben nu helemaal into Estee Lauder White Linen…:-) zal wel door het weer komen.

  • Leuke site, kende ‘m al. Ik ben nl net zoals jij op dit punt. Ik vraag ook gewoon wel eens op straat aan iemand welke geur zij op heeft. Ik heb er op dit moment 15 staan denk ik. Kan ik lekker afwisselen. Welke geur ik opspuit heeft nl sterk te maken met hoe ik me voel, wat ik die dag “nodig” heb.

    Ik heb trouwens een enorme voorkeur voor oranjebloesem, tonkaboon en amber. Heerlijk!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: