Hier is een potje, neem daar maar plaats

Het hing al een poosje als het zwaard van Damocles boven mijn hoofd en vandaag was het zover: bloed en urine onderzoek ivm de pre-diabetes.

Handige Harry was de piepie vergeten maar ik kwam er niet onderuit; de assistente drukte me een container in de hand zodat ik samen met de kleuter – het arme kind – kon plassen in de wc midden in de wachtruimte. Hoe verzinnen ze het?!

Downloads

Maar eerst bloedprikken. Hij had er wel eens eerder bijgezeten maar deze keer was hij zich er van bewust dat zijn moeder werd aangevallen met een naald. Hij was not amused. De schat!

IMG_0628

Dat naald en de buisjes bloed maakten meer indruk dan  het plassen-in-een-potje-van-zijn-moeder.  Wel een bijzondere ervaring om samen opgesloten te zitten op het toilet.

IMG_0629

Kijk ons zitten dan! zijn handje ligt ter ondersteuning op mijn schoot, en ja, we hebben beide een korte broek aan. Het was lekker weer, anders zie je mij er niet in.

IMG_0630

Thuis kwam mijn andere held me troosten. Na wat gesnuffel aan de pleister viel hij trouwens al vlot in slaap. Ik heb trouwens een dikke blauwe plek op de prikplaats. Echt waardeloos vind ik dat. En ik wist dat dit ging gebeuren aangezien het pijn deed bij het prikken, dan kun je wachten op die blauwe plek. Vraag me niet waarom, maar het is altijd zo.

De kleuter was alles ook snel vergeten toen hij bij thuiskomst het luchtkasteel zag verrijzen in de straat. Die had de dag van zijn leven, ik ook hoop ik als ik de uitslag krijg 🙂

 

9 Comments

 • 3 jaar ago

  Ik heb er serieus over na gedacht om mee te springen 🙂

 • 3 jaar ago

  Fijn, zo’n Kleuter voor de morele ondersteuning … al is het natuurlijk geen pretje als je moeder geprikt wordt.
  Sterkte en ik duim voor een goede gezondheid!

 • Regina
  3 jaar ago

  Oei, ik hoop echt voor je dat je geen diabetes hebt! Sterkte, want het afwachten alleen al lijkt me geen pretje. Eigenlijk verdien jij ook het ook om even te springen in een luchtkasteel 🙂

 • Colin
  3 jaar ago

  Hoop trouwens ook dat jouw uitslag negatief is!

 • Colin
  3 jaar ago

  Neuh … is wel een familieziekte aan zowel mijn vaders als moederskant met aantal heftige gevallen dus wel altijd alert … maar heb zo’n slomer dan een slak vlindertje die 1,5 jaar geleden in staking ging en nog altijd kliert. Medicatie en regelmatig prikken of waardes nog goed zijn of medicatie hoger of lager moet.

 • 3 jaar ago

  Ik duim mee!

 • 3 jaar ago

  Fingers crossed hier!

 • 3 jaar ago

  Voor hetzelfde??

 • Colin
  3 jaar ago

  Je voelt het al met prikken hè! Ik kreeg de tip om dan verbandje ipv gaasje te vragen. Scheelt iets meer blauwe plek want oh wat kan ik eruit zien. Moet deze maand weer … zucht.

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: