Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Hier kan ik wel aan wennen

H

Wat een heerlijke dag is het vandaag, zowel buiten als binnen. Buiten is het koud -1 ongeveer met een zonnetje erbij. Ik houd ervan. Van mij mag het wel zo blijven, skippen die zomer.

Vanaf half negen ben ik helemaal alleen, nouja, takkies zijn er ook. Als het goed is komt de eerste medebewoner rond 15:00 uur thuis. En wat heb ik de afgelopen uren nu gedaan?

Vrij weinig. Beetje slapen. Beetje naar mijn nieuwe Iphone 6 ♥ kijken en al die tijd geniet ik van de stilte en de rust. Geen tv of radio aan, gewoon helemaal niets. Af en toe ligt mijn takkie bij me en kriebel ik hem door zijn zachte haar, wat een leven heeft dat beestje. Heerlijk!

De geplande therapiesessie van vanmorgen had ik gisteren al afgezegd, geen verplichtingen vandaag. Ik denk dat het moeilijk voor te stellen is voor een ander hoe fijn ik het vind om in stilte te zitten. Bij de meeste mensen staat er altijd wel een geluidsbron aan en lopen kinderen in- en uit. Gekwebbel op het werk, aan de telefoon met buren of familie, het hoort bij het dagelijkse leven.
Hier ook hoor, het is niet zo dat niemand tv kijkt ofzo. Als er mensen thuis zijn pas ik me aan, voor zover ik dat kan. En als ik alleen ben gaat het gewoon op mijn manier, niemand heeft dan last van mij en ik ook niet van hen 🙂

Jammer is ook dat ik vandaag mijn wandeling niet kon maken. Ik loop al twee weken met een fikse pijn in de achillespees en ondertussen heb ik ook al een soort brace/vage sok aan die de pijn moet verminderen. Rust is daarbij belangrijk.
De afgelopen weken heb ik dus wèl gewandeld en mij niets aangetrokken van de pijn. Fout!!! Dat besef is er nu en daarom een week rust.
Het werkt! gisteren was de pijn er nog, vandaag is het bijna weg. Het gaat de goede kant op.

7 reacties

Geef een reactie

  • Ik houd daar ook zo van. Op woensdag ben ik regelmatig vrij. Half 9 Zoon naar school en die moet ik rond 2 uur weer ophalen. Heerlijk beetje aanrommelen en niet meer geluid dan een draaiende wasmachine of een waterkoker voor de broodnodige thee. Boek erbij. Heerlijk. Juist na die drukke dagen op het werk met al die telefoontjes en andere bijgeluiden op maandag en dinsdag extra lekker.

  • Er gaat niks boven stilte en rust om je batterijen weer op te laden. Fijn dat je er zo kan van genieten!

  • Een paar uurtjes helemaal voor jezelf is af en toe inderdaad wel lekker! Gewoon die rust is al heerlijk!

  • Heerlijk, heb af en toe op woensdag zo’n “ik alleen met mijn stilte” dag en kan daar echt van genieten. Gisteren was er weer zo eentje en kijk uit naar de volgende!

  • Dat is zo lekker, even het huis voor je alleen. Ik kan daar ook enorm van genieten. Hopen dat je blessure snel over is. Gaan we snel samen een keer lopen?

  • Dit frisse winterweer is heerlijk; je longen vol koude lucht..!
    En rust en stilte… Ik snap dat er ook mensen zijn die zich een leven zonder continue reuring niet kunnen voorstellen – maar ik snap jóu dan weer volledig. Op de donderdag heb ik vaak een ‘inzinking’; dan heb ik eerst twee dagen op het werk gezeten met werkdruk(te) en constante prikkels (we zitten met zijn allen in een grote open ruimte), en hoezeer ik op de woensdag dan van de jongens geniet, op donderdag wil ik ZO graag EVEN tussen alles door mijn eigen gedachten weer even kunnen horen..! (En op vrijdag is dat gevoel weer over – gelukkig. :-))
    Sterkte met je pootje! Gelukkig gaat het al de goede kant op!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: