Hoe maak ik…….

H

Er is veel vraag naar recepten uit de Surinaamse keuken, ik snap dat. Als je op Google zoekt vind je plenty sites waar alle recepten uitgebreid staan beschreven, klein nadeel is wel; er worden vaak kant-en-klare potjes of zakjes kruiden gebruikt, beetje jammer vind ik dat.

Wat ook niet onbelangrijk is: de kant en klare oplossingen zitten vaak bomvol ingrediënten die je beter kunt vermijden, sterker nog, vaak horen ze er niet eens in thuis. En hoeverre sluiten de zakjes en pakjes aan op jouw eigen smaak? Persoonlijk heeft een zoete ondertoon in gerechten mijn voorkeur, daar gebruik ik geen suiker voor maar een vervanger van suiker.

Terug naar mijn Roti, het gerecht heeft voor mijn geen geheimen meer, ik heb het al op verschillende manieren gemaakt en zelfs het originele recept van schoonmoeder aangepast. Van sommige kruiden doe ik iets meer en anderen laat ik weg. Ramon Beuk heeft trouwens een prachtig kookboek geschreven terug naar mijn Roti waarvan ik ook al een aantal dingen heb gemaakt. Dat boek is een aanrader!!!

Voor een ieder, en ik weet er zijn er een aantal onder jullie, heb ik een gouden tip: koop de (heerlijke) Masalakruiden bij de Xenos. Daar betaal je voor een potje 1,19 en daar kun je toch wel een paar keer Roti van maken.

IMG_0225kopie

Op onderstaande foto kun je zien uit hoeveel ingrediënten deze Masala bestaat.

IMG_0229kopie

Verder is mijn advies: neem recepten niet te serieus……voeg gerust méér toe om de smaak omhoog te halen en blijf tijdens het koken steeds proeven of het in de buurt komt van wat je lekker vindt.

Dat is precies de manier hoe ik kook, maakt het daarom ook lastig een recept op papier te zetten. Succes!

4 comments

Geef een reactie

By Lotus Lilly

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 26 andere abonnees

%d bloggers liken dit: