Iemand Joost gezien?

Wil Joost zich even bij mij melden? mag zowel digitaal als in real life.
Het feit wil namelijk dat er wat is gebeurt wat ik graag opgehelderd zou willen zien.

Het volgende is/was het geval. Een maand geleden bezocht ik het ziekenhuis en nam daar bij de apotheek een lading pillen mee.
De dame aan de counter vertelde me dat ze mijn ‘reguliere’ merk anti-dep niet had en dat ze daarom maar twee andere merken mee gaf, in de praktijk hield dat in dat ik  van 1 medicijn 3 verschillende merken had.
Ik vond het niet zo’n fijn idee en gaf dat ook aan, maar werd eigenlijk logische verklaring weg gestuurd: “beide merken hebben dezelfde bestandsdelen.”

Ik begon de pillen te slikken en merkte direct de 1e dag al dat ik me niet helemaal top voelde. Ik voelde me dizzy en daarnaast werd mijn stemming beduidend somberder.
Ik wilde er niet teveel aan denken maar in mijn achterhoofd bleef ook iets oppoppen wat ik in het programma Zembla had gezien.

Om een lang verhaal kort te houden: er was gebleken dat verschillende merken wél degelijk effect kunnen hebben.
Het item werd afgesloten met de mededeling dat juist mensen die voor de psyche medicatie gebruiken bij hun vertrouwde merk moesten blijven.

I’ll rest my case.

Feit wil dat ik niet als een hypochonder wilde overkomen dus bleef ik braaf een maand lang deze rommel slikken.
En al die tijd bleven die vervelende kenmerken aanwezig. Het was ook wel terug te lezen op mijn blog, mijn stemming was niet te pruimen.

Afgelopen maandag haalde ik bij de apotheek een nieuwe lading op, en vertelde a passant ook van mijn bevindingen afgelopen maand.
Volgens deze mevrouw was het bijna niet mogelijk maar goed, ik ga die discussie niet meer aan, sinds kort heb ik geen zin meer in discussies die toch zinloos zijn.
Er werd in ieder geval in de computer genoteerd dat er alleen mijn ‘vertrouwde’ medicatie meegegeven mag worden.

duzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Maandag voelde ik me direct een stuk beter.
Ik ben plots weer lekker bezig in huis, de radio staat soms weer even aan en het mooiste van alles: het valt mijn kinderen ook op.
Of het nu aan mijn oude vertrouwde pillen lag of aan het feit dat het weer opeens opknapt? Joost mag het weten,
en daar begon ik dus mee, of Joost zich ff wil melden hier. Want ik wil wel eens weten hoe het zit.

12 Comments

 • 5 jaar ago

  Weet je dat ik me heel erg verbaas dat het zo slecht bekend is/blijkt te zijn bij de mensen die hier werkdagelijks mee te maken hebben, die medicijnen uitreiken, recepten uitschrijven, dat ‘hetzelfde medicijn/product’ van een andere fabrikant een andere uitwerking kan hebben?
  Natuurlijk: het bevat dezelfde bestanddelen, en naar ik mag aannemen ook wel in dezelfde hoeveelheden (min of meer), maar inderdaad: er hoeft maar een ander vulmiddel/bij-ingrediënt gebruikt te worden (of in een andere verhouding), en dan kán ik me indenken dat het ene goedje net even iets anders gaat doen in je lijf.

  Zembla rules, wat mij betreft. Dat programma zet hele wezenlijke zaken op de kaart.

 • 5 jaar ago

  Het gekke is als je op google rond kijkt dat je dan wel degelijk leest dat mensen veel hinder ondervinden.
  Het werd ook tijd dat het beter ging, want ik vond het erg lastig worden.

 • 5 jaar ago

  JA! nu je het zegt, ik heb dat van je vader gelezen toen, gut, zo zie je maar weer, gelukkig dat er mensen waren die het verhaal serieus namen! Vanmiddag was ik zelf nog even een x bij de apotheek om en haalde het nog eens aan maar ze keken me toch bevreemd aan. Jammer.

 • 5 jaar ago

  🙂 en de zon die buiten schijnt, top!

 • 5 jaar ago

  Het werd ook tijd, was behoorlijk afzien de laatste weken.

 • 5 jaar ago

 • 5 jaar ago

  Ik heb de uitzending van Zembla niet gezien maar ik ken ondertussen meerdere verhalen waaruit blijkt dat het wel degelijk verschil maakt van wel fabrikant de medicijnen komen.
  Vertrouw op jezelf, want dat klopt meestal het beste. En wat fijn om te lezen dat je een paar (en hopelijk meer) goede dagen hebt gehad!

 • 5 jaar ago

  Afgelopen zomer ging mijn vader zich ook steeds vreemder gedragen. Urine laten nakijken: geen ontstekingen. Verder ook geen rare dingen gebeurd. Geen koorts. Normale gang van zaken mbt Alzheimer? ‘Alleen’ de Alzheimer medicatie was veranderd van fabrikant. Tja, volgens apotheek was het onmogelijk dat hij hiervan hinder ondervond. Maar geriatrie achtte het wel aannemelijk en besliste dat hij per onmiddellijk de originele medicatie moest krijgen. Dus 😉

 • Sannah
  5 jaar ago

  Haha, Joost.

  Houd jij maar vast aan je eigen bevindingen! Wat je voelt dat voel je nou eenmaal.
  Sowieso fijn trouwens, dat je je weer beter voelt!

 • Mammalien
  5 jaar ago

  Je hoort dat wel vaker, iets met andere vulmddelen oid… Of het nu wel of niet kan, fijn dat het genoteerd is en je alleen deze pillen krijgt voortaan. En ooral fijn dat je je beter voelt.

 • 5 jaar ago

  Ik zal mijn zwager sturen. Die heet van oorsprong Prakesh (geadopteerd uit India) maar luistert ook heel goed naar de naam Joost.

  Wat een gef•ck zeg! En wat een verschil…! Voortaan vechten als een pitbull om je vertrouwde merk te behouden. Maar het is van de zotte dat dat moet. Alsof je daar de moed en de energie voor hebt… pfff.

  Heel, heel fijn dat het nu weer zoveel beter gaat!

 • Dionne
  5 jaar ago

  Pfff. Fijn dat het nu in ieder geval beter gaat. Wat een gedoe.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: