Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Iemand mijn ‘goede’ humeur gevonden?

I

De vakantie zit erop.
Komende week gaat de peuter weer naar de psz en de tiener mag zich melden in groep 8.
De puber mag nog een week thuis op de bank hangen voor die ook weer naar school gaat.

Ik was afgelopen week de hele week al niet te pruimen.
Het zat allemaal niet mee, die verrekte ontsteking en de peuter had opeens waterpoep, sjonge jonge…wat heeft dat kind veel luiers en kleren vol gekakt.
Ik ben al niet zo’n held met de vloeistoffen die uit lichaamsopeningen komen……….brrrr……, het was in ieder geval afzien.
Het telefoontje van de peut heeft me ook wel wat ontregelend al ben ik blij dat de impact minder groot was dan ik had verwacht.

En ik zag op tegen de terugkomst van de dames. Ja, sorry hoor, ik ben maar gewoon eerlijk hierin.
Het is soms gewoon echt even heel erg prettig om ze niet om je te heen te hebben.

Ik had dan ook al binnen een half uur dat ze terug waren een botsing met de puber.
Nadat ze haar zin ergens niet in kreeg was haar antwoord ‘dat ze liever bij haar vader was.”
Dat soort dingen moet je tegen mij niet zeggen, en ook niet mee dreigen.

Ik riep haar ter verantwoording en voerde een pittig gesprek. Met twee opties.
Ze kan de komende tijd gewoon normaal doen en zich gedragen als een fatsoenlijk kind met respect voor haar moeder………….of…………..ze kon direct met haar nog niet uitgepakte tassen terug gaan naar haar vader.
Het was mij om het even.

Van mij mag ze gerust terug naar haar vader. Als ze denkt dat ze bij hem beter af is….gaan!!
Doe ik niet meer moeilijk over.
Mijn problemen en mijn herstel staat sinds dit jaar bovenaan alle lijstjes.
Ik moet beter worden en als er dingen of mensen dit proces zitten te stagneren dan………ja dan….moeten ze maar ergens anders gaan zitten stagneren.

Dat gelul over lastige pubers kan me gestolen worden. Ik wil best een aantal dingen door de vingers zien maar het water staat me op dit moment wel aan de lippen.
Het moet gewoon afgelopen zijn met die fokking ruzies de hele dag om mij heen.

Wat ik wel jammer vond en vind, is dat ik een leuke afspraak met (blog)vriendinnen moest afzeggen omdat ik me helemaal niet sociaal voel. Dan heeft gezelligheid met mij totaal geen zin, dat werkt dan niet.

En nu is het weekend weer voorbij….jammerjammerjammer.
Ik heb alleen maar geslapen en als een vod (met barstende koppijn) in de bank gehangen.
Niet echt een prettig of relaxed weekend gehad.

Morgen mijn kleine vriendje naar school brengen, ik hoop dat het goed gaat. Voor de vakantie leek het de goede kant op te gaan maar na zo’n lange break moet hij natuurlijk wel weer wennen.

De tijd dat hij op school zit zal ik eens kijken of ik iets van ontspanning kan vinden…..misschien is het goed om iets van Yoga te gaan doen. Met de hulp van een dvd kan ik dat vast weer oprakelen. Het is nog niet zolang geleden dat ik een cursus Yoga deed.

Ik heb de Yoga mat al klaargelegd  😉

12 reacties

Geef een reactie

 • Mag ik een lans breken voor de puber? Zou het kunnen dat die puber angstig wordt van een moeder die weinig veerkracht heeft en het losmaken en identiteit zoeken als persoonlijke aanvallen voelt? En dat die puber er nog een schepje bovenop doet om zo het bewijs te krijgen: mama is beter af zonder mij? Pas alsjeblieft op met de puber, straks zit je met een ongelukkige puber en een tiener die er twee schepjes bovenop doet. Selffulfilling prophecy.. Ik zou zeggen dat je er, ondanks de moeilijkheden, niet aan moet denken dat ze er niet meer is. Ik ben bang dat je haar onbewuste angst bevestigd. Echt, zo lopen dit soort processen. Een puber is geen volwassene, jij bent haar mama.

 • Oja, yoga! Dat heb ik mezelf ook weer voorgenomen. Meestal vooral in de vakantie nodig, niet tijdens schoolweken, maar ja, dan beginnen ook de yogalessen weer 🙂 Zullen we samen gaan? Jammer da tje niet dichterbij woont 🙂

 • Vandaag laatste dag antibiotica, en het voelt verder wel oke. Gelukkig maar. Ik ben ook vroeg naar binnen gegaan…was ontzettend moe, en het was ook een beetje te druk buiten…XX

 • Goed dat je dat duidelijke gesprek bent aangegaan! Jouw grenzen zijn aangegeven, en zij kan erover na gaan denken of ze écht liever bij haar vader zou zitten. Komt ze tot de conclusie dat ze dat niet wil, dan uit ze hopelijk meer respect naar jou/jullie huishouden toe, omdat ze meer beseft wat ze bij jullie heeft.
  In elk geval weet ze nu dat dreigen met dergelijke opmerkingen geen grond pakt.
  Puik plan, van de yoga!

 • Is het inderdaad niet een serieuze optie om de puber bij haar vader te laten wonen. Of dreigt ze er alleen maar mee?

 • Sterkte voor jullie allemaal deze week.
  Zag net eerder blog, wat balen dat je therapeut voorlopig niet aan het werk kan. Naar voor haar en voor jou.
  Jammer dat we elkaar niet meer gesproken hebben zaterdag. Weet niet of jij nog terug bent gekomen, wij zijn heel vroeg naar binnen gegaan. Had vrijdag avonddienst gehad, waren de hele dag weg geweest en moest vandaag ook werken dus wilde nog even lekker met elkaar zijn. Wel tof dat je er was:-) Goed van je!
  Is de blaasontsteking nu wel helemaal over?
  Hoop dat de komende week een beetje meevalt.
  x

 • Als oudstes pa het ziet zitten… waarom niet? Hoe gedraagt ze zich sinds het gesprek? Top dat je zo duidelijk bent geweest. Big hug! X

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: