Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Ik heb er drie…

I
Ik heb er drie. Drie lieve leuke kindjes. Ik ben stapeldol op ze. En dat zijn ze natuurlijk ook op mij 🙂
Mijn oudste gaat nog 2 dagen naar school en is dan klaar met de basisschool.
Wat een mijlpaal.
En dan begint het voortgezet onderwijs. Een hele andere periode breekt dan aan.
Tot aan vandaag is ze een beetje een stoertje. Zit altijd onder de blauwe plekken en schaafwonden. Geef haar een step/waveboard/bal/hockeystick en die slaat buiten gegarandeerd wel over de kop. Kleren vaak kapot. Net als haar fiets en haar schoenen en laarzen. Niet te geloven hoe die haar spullen kapot en vernaggelt krijgt.
De leuke kant hieraan, is dat ze wel ondernemend is. Ze voetbalt op straat of skateboard door het park, klom vroeger ook in bomen. Het is wel iemand die niet bang is om zich zeer te doen.
Laatst nog met haar naar het ziekenhuis geweest voor die gebroken teen. En zo ben ik al vaker bij de dokter geweest met haar en haar verwondingen. Ken jij iemand die in een half jaar tijd tot 2x toe een hersenschudding had??? Ik wel……dit kind van mij.. Een Stoerje dus.
Maar als ik mijn omgeving moet geloven dan gaat dat snel veranderen. Het zou maar zo een modepopje kunnen worden met hakjes aan. Ik zie het niet gebeuren….
Er hoeft totaal geen make-up op dat koppie. Want ze is vanzelf een knap meisje. Ja, ik ben een trots moeder, maar ik hoor het ook van iedereen om mij heen. Daarom durf ik het wel te bloggen 🙂
Het is een prachtig kind er zit een lief en zorgzaam meisje onder die dikke stoere laag. En ondanks dat ze heel erg aan het puberen is, is ze een watje in de buurt van haar broertje. Staaaaaaaaaaaapelgek is ze op haar kleine broertje. Top meiske dus.Dan hebben we nog een meisje in huis. Het tegenovergestelde van haar zus. Dit kind is een prinsesje. Althans, zo gedraagt ze zich af en toe.

Een zonnebril opzetten als je haar kamer betreed is geen overbodige luxe. Als je het licht aandoet in haar kamer dan glittert en glimt alles roze op. Nu noemen we haar ook wel ‘Sil de strandjutter’ want gottegot, die sleept werkelijk alles mee naar haar kamer.
Zo staan daar kaarsjes op een (nep) tafel met zelfgemaakte onderzetters. Ze heeft een deurmat gemaakt van papier en die op de grond geplakt. Overal staan leuke lampjes en spiegeltjes. Ze heeft een behoorlijk voorraad make-up en parfum. Die make-up gebruikt ze zelden hoor. Maar die geurtjes….hou op… hou op. Als ik kopjes, bakjes, lepeltjes, vorken of borden mis…..
Vast.
Hoef niet ver te zoeken.
Gewoon ff die kamer binnenlopen…
Zoekt en gij zult aantreffen.
Dit meisje is in de wieg gelegd om juf te worden. Ze speelt al jaren ‘jufje’ op haar kamer. Met een stapel knuffels uitgestald op de grond, staat ze als een echte juf haar knuffels te onderwijzen. Ik vind het altijd weer aandoenlijk om te horen. Dit is dus een meisje die heel graag met make-upjes speelt en na schooltijd haar polkadotschoenenmethakken aantrekt om daarmee al klikkerdeklakkerend door het huis te huppelen.
En als laatste hebben we nog onze kleine man in huis. Mijn liefje, mijn baby, mijn zonnestraaltje.
Ik heb nog geen idee wat voor mannetje dit gaat worden. Vast staat wel dat hij heel zachtaardig is. Net als zijn vader. Het is nu al een: heel lief, ontspannen, rustig,mannetje. Alhoewel hij af en toe kan gillen als een keukenmeid.
Als we dan ergens dankbaar voor mogen zijn, dan ben ik het wel voor mijn kinderen. Niets is zo leuk om te zien tot welke persoonlijkheid ze zich gaan ontwikkelen. Je geeft ze normen en waarden mee. In mijn geval geef ik ze Boeddhistische inzichten mee. En wat ze daar verder mee gaan doen..?? we zullen het zien.

9 reacties

Geef een reactie

 • @Nurse: mooie benen zijn welkom, en ja, er mag wel nog iets boven de baarmoeder zitten ook, liefst 😉

 • @nachtbraker: Je bedoelt een vrouw 🙂 maakt het je verder niet uit wat er boven die baarmoeder zit? 🙂

 • @Nurse Martens: iets met mooie benen, een baarmoeder en een voorraadje eicellen 😉

 • Wat mooi, hoe je vol liefde en bewondering schrijft over je kinderen. Het zijn schrijfsels als dit die me zelf doen verlangen naar kinderen 🙂

 • Wat een prachtige kinderen heb je! (nu zie ik ook de foto's natuurlijk). Om te koesteren, allemaal en stuk voor stuk.

 • De oudste is zeker een knappert. Helemaal gelijk in.
  Trouwens… alle drie wel 🙂
  Geniet maar (samen) van ze!

  Liefs Eer.

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: