Isad

Ik ben er inderdaad wel ‘sad’ om. Dat Steve Jobs is overleden. Ik kende hem natuurlijk niet persoonlijk. Maar ik kende hem wel als Boeddhist. Iets wat me mateloos in deze man heeft gefasicineerd. Hoe je dus Boeddhist kan zijn, en ook een miljardenbedrijf kunt hebben. Tekenen van zijn eenvoud waren toch wel de zwarte trui die hij altijd droeg, en zijn jaarsalaris van 1 dollar, dat zegt misschien wel iets over zijn nederigheid

Ik ga niet dood van mijn ziekte, maar ook ik, heb moeite het Boeddhisme en mijn ziekte samen te dragen. Het staat werkelijk zo ontzettend ver van elkaar af. Dat het bijna niet haalbaar is. Vooral de momenten dat ik héél zielig ben (pfff) en héél veel zelfmedelijden heb (pfff pfff)

Brengt mij op gisterenavond. Ik zwolg in zelfmedelijden over het feit dat ik dit weekend jarig ben. En geen feestje kan geven. Of mensen kan ontvangen. Neeeeeeee…dat kan allemaal niet. De zoveelste verjaardag dit jaar in dit huis waar geen ballon aan te pas komt. En er ook niet echt een vreugdedansje wordt gedaan. Dat bedoel ik.  Dat is dus zelfmedelijden. Deels terecht, deels grote onzin. Want hoe graag ik ook een feestje geef en jullie eens in het echt zou kunnen zien met koek en sopie, dat hangt niet van dit weekend af natuurlijk. Dat kan ook gerust op een ander moment. Dat klinkt toch wel weer wat boeddhistisch denk ik dan maar zo. Nu nog hopen dat het dit weekend ook zo voelt. (gniffel)

6 Comments

 • Nurse Martens

  7 oktober 2011 20:29

  Natuurlijk!! Heel leuk zelfs tnx 🙂

 • Inge

  7 oktober 2011 19:30

  Mag ik je toch een fijne verjaardag wensen?

 • Nurse Martens

  6 oktober 2011 22:05

  ooohhhh, das is lief gezegd zeg!!! knuf!!

 • Nurse Martens

  6 oktober 2011 22:05

  Mooi, dan reken ik erop dat jij er sowieso bij bent 🙂 joehoeeeeeeeee

 • Eric

  6 oktober 2011 21:44

  Eens met Dionne. En dan laten we irl zien hoeveel we van je houden. Nu doe je het nog maar even met virtueel 😉

 • Dionne

  6 oktober 2011 19:24

  Soms sla je noodgedwongen verjaardagen over. Des te meer reden voor een feestje op een ander beter moment. Kumpt goed!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: