Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Japanse noedels

J

009 DSCN0626

Japanse noedels. Ze kunnen er hier in huis geen genoeg van krijgen.
Niet alle ingrediënten staan op de foto bedacht ik me net.
Onze buren vinden het trouwens ook erg lekker, het is geen geheim in de buurt dat ik gek ben op koken en af en toe breng ik ze eten zodat ze dat kunnen proeven.

Nu wordt er regelmatig naar een recept gevraagd maar om dat op te hoesten is best lastig.
Ik kook op gevoel en op smaak.
Geen standaard recept van het internet maar ik zoek me een slag in de rondte naar variaties en dan pak ik er de lekkerste ingrediënten uit.
De noedels heb ik al een aantal keren gemaakt in de afgelopen weken en iedere keer voeg ik er weer wat nieuws aan toe, met succes.

Eigenlijk ben ik op zoek naar iets ‘nieuws’, een nieuw recept met kip.
Ik bezocht vorige week namelijk een lokale kippenfarm en kocht daar ruim 8 kilo kip.
Ik had vier hele kippen, een aantal kippenbouten, kippendijen en kipfilet, zowel in stukjes al in hele filets.

Heb jij toevallig nog een heerlijk recept?

 

5 reacties

Geef een reactie

  • Ja, potje. Ik heb ‘m ook zelf gemaakt, maar de pasta’s van Mea Ploy zijn zo goed en blijven wel een jaar houdbaar in de koelkast, dat ik zelf niet meer ga tobben 😉

  • HA! dat klinkt lekker, heb al even gegoogeld maar die ABC Heinz is hier in geen velden of wegen te koop, helaas. Maak jij de currypasta zelf? of gebruik je daar een kant en klare pasta voor? Ik snap de toevoeging van gembersiroop en zoete ketjap trouwens wel, anders ist wel heel heet….Japanse mirin is ook een lekker zoetmaker, en er zit niet zo’n sterke smaak aan.

  • Mijn lievelings, zelf verzonnen en we eten het vanavond toevallig weer eens > Thaise rode currypasta in de wok met olie (niet te veel btw, is loeiheet!) Ui en knof erbij. Groente naar keuze en kip erbij. Wokken. Afblussen met gembersiroop en dikke, stroperige zoete ketjap (mijn favoriet is die van ABC, Heinz) en als ie klaar is, veel verse koriander erover. Niet meekoken, daar wordt de smaak raar van. Serveren met basmatirijst. Eventueel, voor de liefhebbers, kun je er ook nog cashewnoten doorroeren, uiteraard ongezout.

  • Ja met broccoli, kip, pesto en pasta, ui, knoflook, kookroom, parmezaanse kaas.
    Als je het recept wilt hebben mail dan maar ff.

    Groet,
    Ilona

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: