Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Keuzes maken

K

Het bezoek van gisteren was vannacht nog aanwezig in mijn dromen. Ik sta er niet van te kijken.
Soms is het een dubbel gevoel wat je kunt hebben bij mensen.

Aan de ene kant vond ik het heel fijn dat ze er was en dat ze me ook wat heeft bij kunnen praten over haar kinderen.
Aan de andere kant vertegenwoordigt ze een groep mensen waar ik liever niets meer mee te maken heb.

Natuurlijk hoor je tijdens zo’n monoloog dingen die je liever niet hoort. Dat kan van alles zijn, meestal zijn het losse opmerkingen
die mij weer aan het denken zetten, dat denken wordt al snel weer piekeren en voordat ik het weet ben ik weer teveel met deze mensen bezig.

Sinds ik mij volledig van een aantal mensen heb gedistantieerd is er veel gebeurt in het gezin.
In de afgelopen jaren heb ik daar verder niets van gemerkt en eigenlijk ook niets over gehoord.

Nu blijkt, dat er meer mensen serieus last hebben van dat duivelse wijf.
Nu ik met mijn gezin niet meer in beeld ben is haar aandacht verlegd naar andere (klein)kinderen, die zijn hun (o)ma ondertussen ook goed zat.

Het dubbele gevoel wat ik nu weer heb is dat ik niet weet of ik dit soort afspraken voort moet zetten.
Het gesprek ging sowieso niet over mij, het duurde ook veel te lang, en met de informatie kan ik ook helemaal niets. En nog belangrijker: het houdt mij weer bezig.

Als ik dit persoon blijf zien dan ontkom ik er niet aan dat het gesprek af en toe over de rest van de familie zal gaan. En dat wil ik pertinent niet meer.

Kappen dus, wat rationeel gezien heel verstandig is, maar daarentegen gevoelsmatig wel naar voelt.
Want hoe dan ook: aan dit persoon heb ik wel goede herinneringen.

8 reacties

Geef een reactie

 • Dit zet je logje van gister weer in wat ander licht. Geeft wat meer aan waarom je je zoals je gister schreef aan al het gekakel stoorde.
  Als het iemand is, die het verdient in je nabijheid te blijven, kun je haar misschien wel duidelijk maken, dat je over bepaalde mensen liever níet bijgepraat blijft. Het is wellicht een overweging of je er zelf die moeite in wilt steken.

 • buren die maar bleven vragen stellen over mn ex, en niet begrepen dat ik daar niet over wilde praten (tis een EX) en zelfs beledigd waren dat ik dat zei (“ik mag dat toch wel vragen??”)
  hoe st/dom kan iemand zijn

  Berber

 • Ik ben heel erg goed in elimineren. Misschien wel te goed (tenminste, dat vindt Vlam) Dingen/mensen die niet goed voor me zijn, me stress geven, daar kap ik mee. Ook als dat indirect gebeurt. Om die reden een oude tante al 2 jaar niet meer gezien, ze bleef maar over mijn vader praten, zelfs toen ik gezegd dat dat ze daar mee moest stoppen. Gevolg: ik kom er niet meer en volgens andere mensen is ze daar verdrietig om. Tsja: wat wil ze dan van me? Dat ik blijf luisteren naar zaken die ik niet wil horen? Kom op zeg… Hoe duidelijk kun je zijn?

 • Lastig, maar je kunt ook niet alles wat naar is of je ergens aan doet denken uit je leven bannen. Er zullen vast altijd dingen blijven die je aan vroeger herinneren.

  Als dit een lief persoon is waarom dan deze persoon afschrijven omdat haar zien of horen je doet denken aan andere minder leuke personen en dingen? Misschien kun je afspreken dat je het daar niet (of niet zoveel) over wilt hebben, alleen over dingen van nu zoals de kinderen of jullie levens nu.

  Zij is iemand aan wie je fijne herinneringen hebt, waarom zou je die in vredesnaam uit je leven willen bannen. Klinkt niet alsof het zou kunnen helpen om met moeilijke dingen uit je verleden/leven om te gaan.

  Is maar een mening natuurlijk, als het voor jou niet anders kan, doe je het zo. Gelukkig mag je zelf bepalen hoe je je leven leeft en met wie je om wil gaan.
  Maar denk er nog eens over na of dit echt helpt en of je jezelf en haar niet tekort doet zo.

  x Ing

 • Als je inschat dat deze persoon niet duidelijk te maken valt dat je bepaalde, specifieke informatie NIET meer wenst te krijgen, dan kun je – denk ik/weet ik uit eigen ervaring – voor je eigen rust het best dit contact laten gaan (in elk geval voor de komende tijd: het hoeft niet direct definitief over te zijn; als dit de beslissing voor jou minder naar maakt).
  Als het zo veel omhoog woelt bij jou, dan mag je gerust kiezen voor je eigen rust!

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: