Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Kippen en koken

K

Af en toe heb ik van die momenten dat ik héél veel zin heb in koken. Vorige week was dat moment er weer. Ik zocht één avond lang het internet af naar lekkere recepten en vond er zes waar ik deze week wel wat mee kon.

Ik gooide de ingrediënten op een hoop en deed de boodschappen. Sommige dingen heb ik niet standaard in de koelkast liggen: trappistenbier bijvoorbeeld, dat heb ik vandaag gebruikt voor een vleesgerecht.
Rode wijn heb ik ook niet standaard in huis, die haalde ik dus ook voor het rundvleesrecept.
Tuinkruiden zoals: rozemarijn en tijm heb ik wel gedroogd maar ook niet standaard vers. Het moet namelijk maar net zo uitkomen dat je het nodig hebt.

De tijden dat ik veel Indisch, Surinaams en Japans kookte liggen al een poosje achter me. Op een gegeven moment heb je daar dan genoeg van gegeten en is het tijd voor wat nieuws.

Ik kwam er daarom ook achter dat bovengenoemde keukens lekker ‘kruidig’ zijn, in tegenstelling tot de recepten die ik deze week maakte, die vond ik ronduit flauw.

Iets wat indirect met koken te maken heeft is mijn kippenhok, hij is bijna klaar voor de nieuwe bewoners. Afgelopen weekend is de ‘aanbouw’ gemaakt en ik vandaag heb ik het ‘ratten’ proof gemaakt. Dat houdt in dat het hok bijna helemaal is bekleed met kippengaas. De vloer en de muren welteverstaan. Het enige wat nog moet gebeuren is stro en ander spul op de vloer en de kippen erin.

Dit weekend komen ze, ik heb er zin in 🙂

5 reacties

Geef een reactie

  • Je kippetjes komen in een gespreid bedje. Zij moeten vast nog een beetje wennen, maar jij bent er nu al heel gelukkig mee. Ik wens je veel gekakel 🙂

  • Als ik pech heb komen die ook wel rond mijn kippenhok snuffelen maar ik hoop dat mijn kippen veilig zitten. Als de dames gewend zijn kunnen ze ook los op de moestuin rondscharrelen. Dat vind ik nog het leukste van alles. Beetje leven in de brouwerij.

  • Wat leuk, kippen! Was altijd een droom van mij, zo’n gezellig scharrelende dames die ook nog eens voor kakelverse eitjes zorgen. In verband met nogal veel rovers in de buurt (vossen, marters ed) heb ik er vanaf gezien.

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: