Kippen en koken

Af en toe heb ik van die momenten dat ik héél veel zin heb in koken. Vorige week was dat moment er weer. Ik zocht één avond lang het internet af naar lekkere recepten en vond er zes waar ik deze week wel wat mee kon.

Ik gooide de ingrediënten op een hoop en deed de boodschappen. Sommige dingen heb ik niet standaard in de koelkast liggen: trappistenbier bijvoorbeeld, dat heb ik vandaag gebruikt voor een vleesgerecht.
Rode wijn heb ik ook niet standaard in huis, die haalde ik dus ook voor het rundvleesrecept.
Tuinkruiden zoals: rozemarijn en tijm heb ik wel gedroogd maar ook niet standaard vers. Het moet namelijk maar net zo uitkomen dat je het nodig hebt.

De tijden dat ik veel Indisch, Surinaams en Japans kookte liggen al een poosje achter me. Op een gegeven moment heb je daar dan genoeg van gegeten en is het tijd voor wat nieuws.

Ik kwam er daarom ook achter dat bovengenoemde keukens lekker ‘kruidig’ zijn, in tegenstelling tot de recepten die ik deze week maakte, die vond ik ronduit flauw.

Iets wat indirect met koken te maken heeft is mijn kippenhok, hij is bijna klaar voor de nieuwe bewoners. Afgelopen weekend is de ‘aanbouw’ gemaakt en ik vandaag heb ik het ‘ratten’ proof gemaakt. Dat houdt in dat het hok bijna helemaal is bekleed met kippengaas. De vloer en de muren welteverstaan. Het enige wat nog moet gebeuren is stro en ander spul op de vloer en de kippen erin.

Dit weekend komen ze, ik heb er zin in 🙂

5 Comments

 • Kakel

  1 november 2015 14:34

  Je kippetjes komen in een gespreid bedje. Zij moeten vast nog een beetje wennen, maar jij bent er nu al heel gelukkig mee. Ik wens je veel gekakel 🙂

 • Carpe Diem

  29 oktober 2015 12:57

  Leuk kippetjes. We hebben ze vroeger ook gehad. Heerlijk die verse eitjes!

 • schrijfsels

  29 oktober 2015 08:48

  Wat leuk, kippen! Was altijd een droom van mij, zo’n gezellig scharrelende dames die ook nog eens voor kakelverse eitjes zorgen. In verband met nogal veel rovers in de buurt (vossen, marters ed) heb ik er vanaf gezien.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: