Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Klaar !

K

Vandaag las ik op een aantal blogs dat de betreffende blogger ‘ergens’ klaar mee was. Is het de tijd van het jaar of komt het omdat het weekend is? Ik heb geen idee maar het is opvallend.

Ik wilde namelijk zelf ook een verhaal van me afschrijven over iets waar ik ‘klaar’ mee ben. Ik twijfel alleen of het verstandig is. Bij de geringste twijfel besluit ik om het dan maar niet te doen.

Het kwam gisteren wel ter sprake tijdens mijn gesprekken met shrink en therapeut. Het feit dat ik ergens klaar mee ben wil niet zeggen dat daar dan geen discussie uit voort vloeit. En zodoende ben ik – misschien tijdelijk – op ander gedachten gebracht.

Ik mag er wel vanuit gaan dat ze mij ondertussen kennen en weten in te schatten. En ik heb een buitengewoon groot vertrouwen in mijn shrink.  Gisteren zaten we in ieder geval niet op één lijn, althans, dat dacht ik.

In de loop van deze dag daalt zijn verhaal meer in en kan ik het beter plaatsen.  En dat indalen bereik ik niet door op de bank te gaan zitten. Dus gaf ik mezelf vanmorgen een flinke schop onder mijn hol en ging op pad om planten te kopen voor onze achtertuin.

Ik kocht een ‘Toscaanse Jasmijn’ en nog wat andere soorten Jasmijn. Thuis aangekomen rukte ik op verschillende plekken een aantal klinkers uit de grond en plantte daar de nieuwe aanwinst. Uiteindelijk was het nog een heel gepuzzel om de klinkers weer netjes rondom de planten te krijgen.

De laatste tijd ben ik behoorlijk bezig met ‘nieuwe’ dingen, zo ben ik ook best druk met mijn moestuin en vandaag dus met die nieuwe planten voor onze achtertuin. De afgelopen weken heb ik ook een paar ritjes gemaakt met de auto. En dat ging best goed.

Eigenlijk gaat het buitenshuis zijn best redelijk! Dat kan ik niet zeggen van bepaalde processen die plaats vinden in mijn hoofd maar goed, daar wordt sowieso op korte termijn geen resultaat van verwacht.

Dat verwacht ik wel van mijn nog niet geurende Jasmijn, ik ben zo benieuwd hoe dat gaat uitpakken.

Foto volgt !

10 reacties

Geef een reactie

 • Op dit moment ziet de Jasmijn er nog goed uit, ik moet hem alleen nog een aan de muur bevestigen anders ben ik bang dat we hem kapot lopen 🙁

 • Je jasmijn nog niet verregend? Ik vrees het ergste voor mijn moestuintje. Die jasmijn wilde trouwens niet in mijn tuintje en na tig pogingen was ik er klaar mee … de groenbak in. Lag vast niet aan jasmijntje maar hierdoor ging er met haar eigenlijk nog heel wat andere “troep” mee in de afvalbak 🙂

 • ‘Ergens klaar mee zijn’, die uitdrukking gebruikte ik ook. Het betekent niet veel meer dan dat je je ergens van afkeert, een modekreet. Om die reden was het ironisch bedoeld.
  In serieuzer opzicht is het een moeilijker uitdrukking; persoonlijk ben ik nog lang niet klaar met een paar dingen. Ook ik zoek, net als jij.

 • Dat komt vast goed met die geurende Jasmijn. Tenminste, als het weer eens wat beter wordt … dáár ben ik nou helemaal klaar mee! 😉

 • Ergens klaar mee zijn, mag. Afsluiting is soms juist precies het enige wat je ergens nog mee kunt, en daarna kun je ook weer (opgelucht, rustiger) vérder.
  Neemt niet weg dat anderen vaak ook iets over datzelfde onderwerp vinden 😉 – en ook dat mag. Kan je weer inzichten geven.
  Wat goed dat je niet op de bank blijft zitten malen, maar dat je je groene vingers laat wapperen. Dat geeft de kop meteen ook meer ruimte om op dit alles te kauwen.
  En je hebt mooie jasmijnen in je tuin staan! 🙂
  X!

Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: