Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Klein klein kleutertje

K

De kleuter en ik waren vanmorgen op het consternatiebureau bij de jeugdarts. Vroeger had je de schoolarts maar dat bestaat niet meer.

We hadden het over de kleuter, zijn kwajongensstreken en ook over de juf die eraan twijfelde of hij wel over zou gaan naar groep 3. De juf heeft lange tijd niet doorgehad – en later ook geen rekening mee gehouden – dat hij nogal dovig was. Volgens de arts die hem geopereerd heeft had hij het gehoor van een bejaarde die daar langskwam voor een gehoorapparaat.

Ik twijfel een beetje aan de competentie van de juf, vooral omdat ze later, bijgepraat door ons, geen duidelijke actie heeft ondernomen hem dingen bij te brengen.

Maar dit gepraat was de inleiding naar het grotere vraagstuk wat mij bezig houdt: raakt de kleuter beschadigt door mijn diagnose? en zo ja, hoe kunnen we dat voorkomen en is het mogelijk dat Centrum Jeugd en Gezin daarin meedenkt.

De kleuter ging braaf een kleurplaat kleuren in de naastgelegen ruimte terwijl ik de arts in een nutshell bijpraatte over het hoe-en-wat-leven-met-ptss.

Ze schrok (on)zichtbaar maar gaf later in het gesprek wel aan dit zéér serieus te nemen, want ze vroeg me hoe ik me voelde, ik gaf aan dat ik in een hele slechte mode zit maar dat was niet niet aan mij aflezen. Ik weet niet meer welk woord ze ervoor gebruikte…alarmerend ofzo…Ja! dat was het, ze vond dat alarmerend.

Ik wil de bemoeienis helemaal niet over mijn kleutertje maar ik moet mezelf serieus nemen en dat doe ik nu ook, want dat ik beschadigt ben is tot daar aan toe, maar mijn kleine ventje moet ik wel beschermen. Ik ben nu eenmaal niet de moeder die jij daar aan de overkant misschien bent of bent geweest. Want ik ben sneller geïrriteerd dan een ‘normaal’ mens en als ik gedissocieerd ben en zo’n ventje staat mij wat te vertellen en ik heb geen idee wat hij probeert te zeggen zorgt voor frustratie, ik zie ook de frustratie bij hem. Over wel meer dingen, vriendjes meenemen naar huis is ook alleen maar mogelijk op de donderdag als echtgenoot thuis is, ik begin er op andere dagen niet aan.

Ik houd van hem en ook van mijn meiden en het doet me oprecht verdriet te zien hoe moeilijk ze het hebben met hun moeder. Ik wil ook gewoon ‘normaal’ zijn, maar dat lukt me gewoon niet en op sommige gebieden heb ik hulp nodig. En ik wil nu uitzoeken of ik de kleuter niet te kort doe, en of er nog mogelijkheden zijn voor hem waar hij èn ik bij gebaat zijn.

Volgende week belt ze terug met hopelijk een aantal opties. Ik vind het een beetje spannend.

8 reacties

Geef een reactie

  • Ik vind het super van je dat je op deze manier in staat bent om naar de situatie te kijken en te vragen om de eventueel nodig hulp voor kleuter.

  • Dat je zelf wilt onderzoeken of je zoon last heeft van jouw psychische gesteldheid vind ik zó sterk! Een getuigenis van dapper en liefdevol moederschap. X

  • Wat goed van je dat je aan de bel hebt getrokken m.b.t. je jongste. Ik hoop en gun je dat er op een constructieve manier meegekeken en gedacht wordt en dat jullie er beide beter van worden. Nou ja, je snapt wat ik bedoel, want voordat jij beter bent is er natuurlijk wel iets meer nodig dan meekijken en meedenken.

  • Misschien hebben het ze het niet zozeer moeilijk met hun moeder maar meer met het zien van jouw strijd en dat ze dat heel erg verdrietig vinden. Van het ontwikkelen van compassie is nog nooit iemand slechter geworden denk ik.
    Alleen het idee al dat jij denkt dat je je kind(eren) te kort doet, moet erg zwaar zijn wat dan weer een boel energie kost en zo is dat fameuze cirkeltje weer rond.
    Dat je een boel van de kinders houdt is in ieder geval meer dan duidelijk en dat is het allerbelangrijkste.
    Sterkte.

Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: