Laten we toosten !

Wat een fijne dag was het vandaag. Ik bezocht namelijk de praktijkondersteuner van mijn huisarts ivm het bloedonderzoek van vorige week.
En wat denk je? De waardes zijn zo mooi omlaag gebracht door mijzelf – dus zonder medicatie – dat ik pas over een jaar terug hoef te komen.

De combinatie van beweging, letten op mijn voeding en visolietabletten is goed geweest. Ik weet niet hoe anderen het doen maar ik heb een printje meegekregen van de bloedwaardes die waren gecheckt en dat heb ik thuis middels het internet eens nagekeken.

Op deze site worden de waardes mooi uitgelegd.  Ik ben ontzettend tevreden over mijn check-up, aan de waardes te zien gaat het goed met mijn lichaam. Het is nauwelijks uit te leggen hoe fijn het is dat dat hele diabetesgedoe wat meer op de achtergrond mag raken.

Het is niet zo dat het duveltje voorgoed in het doosje zit, ik zal altijd op mijn voeding moeten blijven letten. En dat is helemaal niet erg, het letten op koolhydraten is namelijk niet zo moeilijk en ook nog eens goed voor je gewicht.

Volgens mij let iedereen tegenwoordig op zijn voeding, we willen toch allemaal minderen met suiker, vet en bewerkt voedsel? Ik heb de afgelopen tijd echt heerlijk gegeten maar met een paar aanpassingen. Zo gebruik ik geen suiker meer in gerechten, voor suiker zijn genoeg alternatieven. Ook witte rijst is vervangen door zilvervliesrijst. Kleine aanpassingen, groot effect.

Klik hier eens voor wat meer info over bewerkt eten, erg interessant.

10 Comments

 • 3 jaar ago

  Hartstikke fijn voor je, moet flink opgelucht zijn 🙂

 • Regina
  3 jaar ago

  Hartstikke knap gedaan! En ik kan me voorstellen dat het een grote opluchting is! En leuke linkjes hierboven. Hou ik ook wel van 🙂

 • 3 jaar ago

  Dank je voor je tip! ik ben er direct wezen kijken en was ook verrast over de site! Top!!!!

 • 3 jaar ago

  *trots*

 • 3 jaar ago

  Wat een goede tip van Pinterest, daar heb ik nog nooit gekeken maar de moeite waard dus? ik zal er eens rond snuffelen. En ja, buiten de deur eten is lastig ook omdat ik geen zuivel eet. Dat maakt mijn missie als hobbykok des te interessanter 🙂

  Ik duim met je mee voor volgende week!

 • 3 jaar ago

  https://iamafoodie.nl is een van de (vele) blogs die ik volg. Staan ook vaak goede tips en (w)etenswaardigheden op

 • 3 jaar ago

  Top!

 • 3 jaar ago

  Wow, hartstikke blij voor je. Waren al mijn patiënten maar zo gemotiveerd! Ik las btw gisteren een tof stuk in de Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/wetenschap/kan-een-vetrijk-dieet-diabetes-genezen~a4024164/

 • Colin
  3 jaar ago

  Goed nieuws nurse!! Fijn dat je dit dus gewoon zelf gefixt hebt o.a. met aanpassing van je voeding, super!

  Ik heb op advies van mijn doc. een aangepaste menukaart en daarop komt suiker (de geraffineerde versie want ik eet wel gewoon fruit enzo) ook niet meer voor, naast nog “wat” dingen die geschrapt of vervangen zijn. Maakt het soms ingewikkeld, vooral buiten de deur, maar merk zeker verschil. Op pinterest en instagram veel inspiratie voor recepten die wel op mijn menukaart mogen en vind koken nu zelfs best leuk. Volgende week uitslag van mijn prikgedoe 🙂

 • 3 jaar ago

  Wat fijn!!!

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: