Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

mantelzorgers aan het werk

m

Mijn kippenhok is weer compleet. Sinds gisterenavond.
Dus ben ik overdag niet meer alleen met de dreumes. En dat valt best weer tegen.

De dreumes is druk, maar hij praat niet tegen me, en vraagt ook niks. Hij vermaakt zich prima met wat rommeltjes om hem heen. Uiteraard moet ik hem wel in de gaten houden want hij is knap ondernemend, maar voor mijn gevoel heb ik minder werk met hem dan met de rest.

Om mijzelf wat te ontzien en de puber en de tiener wat minder om mij heen te hebben had ik een mooi plan bedacht, Ik ben namelijk wel van de werkverschaffing, ze mochten hun slaapkamers opruimen.

Met frisse tegenzin gingen ze aan de slag.
Ondertussen zat er een klein krullenbolletje tussen de rommel. Hij keek wat om zich heen en probeerde spullen van de puber naar zijn eigen kamer te verslepen. Binnen no-time had hij bollen wol, sleutelhangers, cd’s, boeken, pennen, potloden, nagellakjes, watjes en een grote make-up kwast naar de gang en zijn kamer gesleept. De puber liep rood aan van geïrriteerdheid. De dreumes kreeg een snauw. Daar kan de dreumes niet goed tegen, hij is héél gevoelig. Dus de dreumes ging een wat-ben-ik-zielig-toneelstukje opvoeren incl. trillende onderlip. Dat werkt altijd bij de vrouwen. De puber zakte op haar knieën en kriebelde het ventje onder zijn kin om hem weer aan het lachten te krijgen. Dat lukte. Totdat hij weer kans zag spullen onder haar handen weg te grissen.De puber werd tegendraads en wilde stoppen met het opruimen, het had weinig zin met die dreumes in de buurt vond ze. En ach, die rommel viel toch wel mee?

Yeah right…..gewoon doorgaan met het weg donderen van die zooi…Afgekauwde gummen, viltstiften zonder dop, kralen zonder ketting. Papiertjes met geheime codes en weet ik veel wat nog meer. Alle pokkezooi linea recta in de vuilniszak. Aan het einde van de middag stonden er twee vuilniszakken met afval en twee vuilniszakken met papier klaar om weggegooid te worden. De vuilniszak met kleren werd ook steeds voller.

De dreumes ging vanavond in ieder geval keikapot naar bed. Helemaal uitgeteld van het rommelen tussen de rommel. De slaapkamers zien er stukken beter/schoner/netter uit dan vanmorgen. De net geleegde kliko zit bijna weer vol maar ik ben zééééér tevreden.

Tijdens het avondeten bedacht ik me dat ik wéér de fout in was gegaan met mijn beoordelingsvermogen.
De zorgvuldig opgebouwde en broodnodige rust die ik had opgedaan de afgelopen 5 dagen heb ik vandaag in 1x verspeelt.
Wat is dat toch dat ik op het moment dat ik wat energie lijk te hebben direct te hard van stapel loop?

Hetzelfde verhaal met contact met mensen, het is een kwestie van doseren…doseren..doseren…niks anders dan dat.
Ook al is het gezellig en heb ik nergens last van…dan zal ik toch moeten besluiten het bezoek/praatje kort te houden.

Ik moet alleen nog leren doseren hoe ik min huishouden ga runnen. Twee takkies (verharen) drie kinderen (maken véél zooi, ruimen ook verdomd weinig op) mijn eigen chaosheid …het is hard werken om het in goede banen te leiden én te houden. Vandaag lukte het me redelijk, de komende dagen zal ik daar de prijs voor betalen.

4 reacties

Geef een reactie

  • Heel herkenbaar; niet op de rem kunnen staan en teveel doen. Ik zit nu ook lijkbleek en uitgeteld op de bank en vrees dat we samen op de bank het weekend doorkomen…;)
    En ja, die dreumes en die puber….ook heel herkenbaar. Ik wilde vroeger ook mijn oudste zus maar wat graag helpen tot grote ergenis vanhaar…haha. Nou,geniet hopelijk nog wat van je weekend!!!!!!!!!xx

  • Ik kan me dat wel voorstellen hoor, als je weer even wat energie voelt, dat je dan weer in je ‘normale’ stand schiet; wb activiteiten en wb contacten; het is natuurlijk ook wel verleidelijk. Maar ja, om langer op die energie te kunnen teren is doseren idd wel handig.
    Fijn; die opgeruimde kamers!

  • “Ik ben namelijk wel van de werkverschaffing, ze mochten hun slaapkamers opruimen.”

    Ze mochten… je bent te goed voor deze wereld :p hihihi

Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: