mededelingsdrang deel 2

Ik kan mij af en toe mateloos irriteren aan mensen. Sommige opvattingen, meningen en oordelen zijn tenenkrommend.
Voorbeeld: overbuurvrouw probeert mij er met hoog en laag te overtuigen van het feit dat er 30 jaar geleden al een dr. Martens store in Zwolle was.
Ze kwam daar namelijk al met haar zoon en ze kocht daar zelf naaldhakken (!!) van dr. Martens.

Nu heb ik in het verleden wel hakken voorbij zien komen op de DM site maar haar verhaal lijkt me echt niet juist.

Maar volhouden hè, echt iedere zin die ik uitspreek afkappen door direct weer haar eigen verhaal te verkondigen, ik had bijna zin om haar een mep te verkopen.
Ongeacht of ze nu gelijk, heeft of niet, de manier waarop ze door blijft drammen vind ik hoogst irritant.

Vanmiddag ook weer zoiets, ik zat in de taxi en de chauffeur begon een heel verhaal over de vluchtelingen die op dit moment vanuit Syrië ons land binnenkomen.
De chauffeur vond het maar raar dat al die mannen hier naartoe komen en de vrouwen en kinderen achterlaten.
Hij vond dat die gasten maar gewoon moesten vechten voor hun land.

Ik ben groot gebracht door racisten van het zuiverste soort, die heel hun leven al rechtser dan rechts stemmen. Nooit werd er een positief woord gesproken over buitenlanders, wel veel negatieve.
Ik heb me daar ontzettend aan geïrriteerd en doe dat nu nog steeds. Het hoeft geen probleem te zijn als je per se een mening over wilt hebben, het is alleen wel van belang dat je weet waar je het over hebt.

De stemming werd dus wat grimmig in de taxi, ik had geen zin om met de chauffeur mee te lullen maar had ook geen zin om in discussie te gaan.
Ik heb wel gemerkt dat ik een manier moet zien te vinden om sowieso dat gekwek waar ik niet op zit te wachten kan afkappen.

Deel 1 vind je hier.

5 Comments

 • 4 jaar ago

  Dat snap ik helemaal. 😉 (en dan denk ik ook: waarom zóu je? Soms mag je best eens licht uit je slof schieten. Eindeloos door blijven zemelen om je gelijk te halen, dwars over de tegenwerpingen van een ander heen is immers ook niet helemaal beleefd te noemen. ;-))

 • 4 jaar ago

  Dat beleefd blijven…dat is een behoorlijke opgave 🙂

 • 4 jaar ago

  Erg he? bekrompeheid of onkunde…ik vind sowieso dat ‘overal’ maar een mening over willen hebben onzin.

 • 4 jaar ago

  Lastig, ja.
  En dan zelf nog zo beleefd mogelijk willen blijven in het proberen af te kappen. Soms zou je gewoonweg weg willen draaien en weg willen lopen – maar vermoedelijk krijg je dan enkele vuile woorden achter je aan gegooid, en dat moet je ook maar net kunnen handelen.

  En mensen die voet bij stuk houden – laat ze maar in hun waan. 😉

 • Ilona Dekker
  4 jaar ago

  Grappig naaldhakken van Dr. Martens……er zijn volgens mij (of waren) schoenen met hakken……maar die zien er meer uit als een soort Mary Janes met bandje. bovendien zijn die “hakken” van rubber en dat lijkt mij zeer onprettig lopen naaldhakken van rubber….Herkenbaar die racistische opmerkingen uit het niets. De quote van mijn vader was altijd (bij voorbaat sorry) “als je maar niet met een roetmop….thuiskomt. Helaas zijn er nog steeds te veel mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is…

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: