Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

mededelingsdrang

m

Lang ben ik in de veronderstelling geweest dat ik een sociaal persoon was, dat beeld heb ik sinds kort bijgesteld.

Eerder vond ik het leuk om met mensen te kletsen maar tegenwoordig vind ik het maar niets. Mensen klagen steen en been, roddelen alsof het gedrukt staat en praten heel graag over zich zelf. Ik hou wel van wat diepgang, Syrië, de crisis, de strijkstok bij de  Alpe d’ HuZes  etc etc , ik vind het leuk om met mensen te brainstormen over actualiteiten.

Terug naar vanmorgen.
De monoloog van mijn bezoek begon vanmorgen rond half elf en verstomde rond een uurtje of twee.
Het is godsgruwelijk en niet te geloven dat er werkelijk mensen zijn die non-stop over zichzelf kunnen lullen.

Het is de zoveelste keer in hele korte tijd dat ik met ongeloof en verborgen agressie iemand gadesla die uren door zit te kwelen over zichzelf.
De momenten die worden benut om adem te halen en ik snel kans zie wat te zeggen krijgen weinig tot geen voet aan de bodem.
De vragen die aan mij worden gesteld zijn meer voor de vorm, er wordt niet op mijn antwoord gewacht.

Mijn goede fatsoen weerhoudt mij ervan mensen mijn huis uit te flikkeren.
Het gebrek aan tact, wat als sneeuw voor de zon verdwijnt als ik knetter geïrriteerd ben, weerhoudt mij ervan hier iets van te zeggen.
Mijn nog niet zo goed ontwikkelde zelfvertrouwen weerhoudt me ervan hier sowieso iets aan te doen.

Tevens interesseert het mij geen reet wat de hond van de buren deed met het nichtje van de slager uit dat dorp waar ik de naam niet van ken maar wat dichtbij zus en zo ligt, weet je wel? waar toen ook een televisieopname was in 1857 toen swiebertje nog leefde; dat dorp waar ook nog vriend die-en-die woont die gisteren hoorde dat zijn overgroot tante uit timboektoe een erfenis heeft gehad van buurman P. die vorige week bij opsporing verzocht in beeld kwam maar wat de dubbelganger bleek te zijn want dat stond op teletekst, heb jij geen teletekst? Oh…dat is raar, mijn tv uit 1945 geeft de teletekst nog weer in zwartwit, tegenwoordig is het trouwens in kleur maar bij vriendin K uit H. is het in het oranje en laatste vertelde collega T. dat bij collega X. de teletekst in geheimtaal stond, je weet wel, die geheimtaal die de russen gebruikten in de tijd van tsaar Herman de 13e.

STOP !!!

Communicatie kan bestaan uit eenrichtingsverkeer en uit tweerichtingsverkeer. Bij eenrichtingsverkeer heeft de zender geen direct contact met de ontvanger.
Denk aan de nieuwslezer van het televisiejournaal die niet ziet of hoort hoe de televisiekijker reageert. De zender kan niet horen of zien hoe de ontvanger op de boodschap reageert (reageren is hier het terugsturen van een boodschap).

Zo, mijn hart is gelucht. Nu hopen dat betreffende mensen dit blog van mij lezen.

7 reacties

Geef een reactie

 • Klopt! Ik veins altijd haast. En dan nog gaat ze door, tegen mijn rug of als ik al op de 2e etage ben. Blij dat ze bij jou een luisterend oor heeft gevonden 😉

 • Het vervelende is ook dat je er geen spelt tussen kunt krijgen, dan zou het gesprek nog een heel andere kant op te sturen zijn. Ik heb er vannacht over gedroomd…gets

 • Nou, leuk dat je het vraagt, ze vertelde dat ze zo vaak met jou een gesprekje aan wil knopen maar dat jij altijd keihard voorbij rent op de je hakken. Owhja, dat moest ik nog ff doorgeven: of je s’ nachts niet de hele tijd met je hakken de trappen op en neer wilt rennen…ze kan er niet van slapen, de ziel. 🙂

 • Hadden ze gestudeerd aan de koffiefilter universiteit? Ik kan me voorstellen dat als je een studie doet over een onderwerp, je daar wel uren over kunt lullen 😉

 • Nee, het was vast mijn buurvrouw, jeweetwel die herrieschoppers. Maar eigenlijk zijn dit soort mensen, mensen die niet het vermogen bezitten om te luisteren, gewoon zielig.

 • of 5 kwartier luisteren naar een verhaal (!) over koffiefilters…
  tenenkrommend maar ik heb het uitgezeten…ik was zo benieuwd wat daarover te vertellen valt….in mijn ogen dus niets en de andere 2 dames hadden best nog langer erover kunnen praten

  zulke mensen zijn vreselijk, en het woord diepgang kennen ze echt niet..
  gewoon de deur uitwerken een volgende keer…

  Berber

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Your sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

%d bloggers liken dit: