Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Met Bob bij de Ortho

M

Vanmorgen ging ik  met de oudste naar de Ortho(dontist).
En natuurlijk begon het vlak we op de fiets stapten zwaar te regenen.

Hoe het kwam weet ik niet, maar ik kwam niet vooruit. Hijgend als een paard en zwetend als een otter trapte ik me een ongeluk. De laatste kilometer werd ik stevig voortgeduwd door mijn oudste moet niet gekker worden. Mijn kleine dreumes – ik noem hem tegenwoordig liefkozend *Bob- hing helemaal rechts uit zijn zitje en wierp me gelukzalige glimlachjes toe. Bij de aanblik van de spleten tussen zijn vier tanden leek het me niet onwaarschijnlijk dat ik met hem ook nog eens terecht kom bij de Ortho.

De zakken van mijn (fantastische) jas leegde ik op de balie van de assistente. Daar kwam de brief die we moesten invullen te voorschijn, net als mijn portemonnee met het zorgpasje, een aantal sleutels. Volgende keer toch maar een tas mee dat is wel net zo handig nam ik me voor toen ik in de kinderspeelhoek opgevouwen op een krukje zat. De oudste zat zenuwachtig om zich heen te kijken en Bob stond rechtop tegen het raam te slaan met zijn handjes “nee, nee, maakt echt niet uit hoor, laat hem maar gewoon gaan”, riep de assistente vanachter haar enorme balie.

De Ortho sprak als een waterval. Verdomd, dat was aanpoten voor mij zeg. Ik kon haar bijna niet volgen. Ik zag mijn dochter koekeloeren naar het zweet wat zich langzaam van mijn gezicht begon terug te trekken. Ondertussen begon “Bob” als een bezetene te wurmen om los te komen. Hij wilde perse op de grond…jaja..ik had hem wel door. Ik had al die slangen en andere interessante gereedschappen namelijk ook zien staan. Van de Ortho mocht hij ook gewoon zijn gang gaan wat een kindervrienden waren het.
Terwijl ik hem op de grond zette begon hij al kreetjes van verrukking te slaken. Dit was wat hij wilde, dit ging de goede kant op. Hij wierp ons een enorme glimlach toe.

Afijn, Bob ging on the move. Trok aan de slangen, hamerde met zijn handjes op alles wat bewoog en hij vond het prachtig. Eerder had ik -toen de dames klein waren- veel speelgoed en knuffels waar ze zich heerlijk mee vermaakten. Maar onze “Bob” wil alleen maar snoeren zien, de stofzuiger bewegen, de deuren open en dicht doen de laden open en dicht doen, dvdspeler aan-uit, we kennen het allemaal wel.
Het is in ieder geval niet een kind wat lekker in een hoekje speelt met een autootje.

Na een 20 minuten waarin ik met de ene helft van mijn hoofd geïnteresseerd luisterde en keek naar de ortho en met de andere kant mijn vernielzuchtige dreumes in de gaten hield konden we weer gaan.

En ik besefte op de terugweg een aantal zaken:

 1. Het is rete onhandig om Bob ergens mee naar  toe te nemen zonder dat hij ergens in  zit (kinderwagen)
 2. Binnen een maand heeft mijn oudste een beugelbekkie, godzijdank ben ik zwaaaaaaar verzekerd.
 3. Was het voor mij een vreselijke onderneming omdat het allemaal zo druk was en snel ging
 4. dat ik de rest van de middag heb geslapen en dit soort zaken de volgende keer aan iemand anders moet overlaten
 5. Ben ik ondanks alles mijn humor niet volledig kwijt 🙂
 • Bob de bouwer

7 reacties

Geef een reactie

 • och man, breek me de bek niet open:D ik ben heel blij dat de oudste nu wat ouder wordt, maar ik heb me ene paar ploeterjartjes achter de rug met baby, peuter en kleuter! inmiddels dus twee kleuters en een peuter. maar vaak allemaal mee op sleeptouw. well, that’s the deal momma:)
  heb al heel wat zweetmomentje sachter de rug en er zullene r nog wel meer volgen! LOL

 • och, hoe bekend, ik moet overmorgen naar de huisarts en Stef moet ik meenemen.. Ik verheug me er nit op :’) hoewel ik moet zeggen dat ik een redelijke oplossing heb gevonden, hoewel deze niet altijd werkt: de ipad met wat kinderspelletjes erop. Best fijn 😉

 • Haha, achteraf kun je er wel leuke stukjes over schrijven. Maar het is een crime, met zo’n ndernemend kindje op stap. Hier ook zo’n fantasierijk en eigenwijs ventje!

  Hoe oud zij. Je andere kindderen?

By Lotus Lilly
Lotus Lilly Living a Rollercoaster life

Archief

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 25 andere abonnees

%d bloggers liken dit: