Moestuin 2.0

Vanavond heb ik mijn nieuwe project van dichtbij bekeken.  De lap grond was groter dan ik had gedacht of verwacht. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het begin is bij de stok hier vooraan en het einde ligt bij het grasveld,  mooi stuk he? 🙂

Naast het verbouwen van -biologische- groente neem ik ook een paar kippen. Een hok voor deze beestjes is al aanwezig., naast een hok voor de kippen is er ook genoeg gereedschap om professioneel aan de slag te gaan.  Ik voel me een lucky bird met deze nieuwe hobby.

Nu heb ik helemaal geen groene vingers, dat maakt het hele project wel spannend. Nooit eerder heb ik me verdiept in moestuin zaken, eerlijk gezegd weet ik niet eens hoe onkruid eruit ziet. Gelukkig sta ik er niet alleen voor, ik kan voor alle vragen terecht bij een bijzonder kundig en ervaren manspersoon van wie ik de lap grond overneem.

Ik heb de laatste weken wel nagedacht over wát ik graag uit eigen tuin zou willen eten, ik denk zelf aan: komkommers, uien, bruine bonen, sperziebonen, sla  en diverse kruiden en bloemen. Het lijkt me niet verstandig de lat te hoog te leggen en alles te gaan verbouwen wat mogelijk is, straks vind ik er geen ruk aan en staat alles te verpieteren.

Volgens mij is dit dè ideale hobby  want het brengt eigenlijk alleen maar voordelen met zich mee. Alleen die spierballen kweken zal nog even wennen zijn.

7 Comments

 • 3 jaar ago

  Precies! ik kan niet wachten tot ik aan de slag kan.

 • John
  3 jaar ago

  Super leuk! En kippen, die komen er hier ook.
  Eigen groente en fruit is ook nog eens super lekker, lekkerder dan uit de winkel.

 • 3 jaar ago

  Count me in!

 • 3 jaar ago

  Als het afwijkt van de publieke zenders dan is de kans groot dat ik het niet gezien heb. Kom jij ook mee als er klei gehakt moet worden? zet ik jou op een stoel en mag je sterke verhalen vertellen onder het genot van een glaasje water/thee whatever hihihihi En droge doekjes verstrekken om het zweet van onze hoofden af te vegen.

 • 3 jaar ago

  Over twee weken kan ik wel een kleihakker gebruiken 🙂

 • 3 jaar ago

  Toftoftof. Mag ik een keertje mee schoffelen?

 • 3 jaar ago

  Wat gaaf!
  Tip: Maartens Moestuin; vast nog wel terug te vinden via uitzendinggemist.nl. Maarten ’t Hart vertelt superdroog over zijn moestuin, en geeft en passant flink wat bruikbare tips.
  En dan heeft Tooske ook nog wel een programma voor je! 😉 (Van Hollandse Bodem)

Geef een reactie

Related Posts

%d bloggers liken dit: